Proteinbrød

Jeg har ladet mig inspirere af brød-opskrifterne på Proteinopskrifter.dk, og derudfra prøvet at sammensætte mit eget lille sandwichbrød. Det gik okay :) Og til formålet med at lave nogle små fine sandwiches til picnic, fungerede det helt fint.

BrødetTil person(er)

  • Hørfrø20 g
  • Solsikkerkerner40 g
  • Fiberhusk4 spsk
  • Sesamfrø20 g
  • Mandelmel110 g
  • Natron1 tsk
  • Salt1 drys
  • Æg1 stk
  • Æggehvide (3 bægre)150 g
  • Vand½ dl

Indhold til sandwichesTil person(er)

  • Dijon sennep3 tsk
  • Mayonaise5 tsk
  • Hamburgryg/skinke1 pakke
  • Ost

Fremgangsmåde

  1. Kværn hørfrø og solsikkekerner i en kaffekværn eller minihakker. Bland først de tørre ingredienser, og dernæst de våde (æg, æggehvide og vand). Pisk dejen grundigt.
  2. Hæld det hele op i en slip-let bageform (eller beklæd en form med bagepapir).
  3. Bages ved 160 grader i ca. 35-40 min.

OBS:

1. Afhængig af størrelsen på bageformen kan det måske betale sig at lave dobbeltportion eller bruge en mindre form. Mit brød blev ikke så højt, men til formålet var det fint nok.

2. Dagen efter blev mit brød ret grønligt, hvilket jeg dog fandt en forklaring på: Solsikkekernernes klorofyl bliver grøn når de udsættes for basiske forhold, hvilket skyldes natron og æggehviderne i opskriften. Den grønne farve er ikke giftig eller usund :)

broed-collage

Inspiration: http://proteinopskrifter.dk/category/proteinbrod

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger