Paleo pizza

En anderledes pizza - En paleo pizza som både er sund og meget mættende :) Det er måske lidt frækt at kalde den en pizza, men det vælger jeg altså at gøre da jeg synes den ligner en pizza. Andre har også kaldt det for en "Rootza" da bunden består af rodfrugter. Jeg har forsøgt at lave lidt min egen version, og har toppet den med noget af mit yndlingsfyld. Der er mange muligheder, så det er bare at prøve sig lidt frem, både i forhold til rodfrugter og fyld.

PizzabundTil 4 person(er)

  • Gulerødder (store)4 stk
  • Løg1 stk
  • Pastinak3 stk
  • Knoldselleri1/4 stk
  • Æg3-4 stk
  • Salt og peber

PizzafyldTil 4 person(er)

  • Kyllingefilet3 stk
  • Tomat4 stk
  • Oliven 1 glas
  • Pesto½ glas
  • Løg1 stk
  • Tomatpuré1 dåse
  • (Ost)1 pakke
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Tag en bageplade frem, og dæk med bagepapir.
  2. Start med at skræl alle grønsagerne til bunden, skær dem enten i mindre stykker og put dem i en minihakker/ foodprocessor eller riv det hele på et rivejern.
  3. Bland grønsagerne sammen i en stor skål, tilsæt æg, ét af gangen. Det skal have sådan en lidt fars-agtig konsistens. Det skal hænge sammen og "klistre" lidt, men heller ikke være for flydende. Derfor jeg har skrevet 3-4 æg, da det også afhænger af størrelsen på ægget, så man må lige prøve sig lidt frem. Tilsæt også lidt salt og peber efter smag.
  4. Grønsagsmassen hældes nu ud på bagepapiret, og fordeles jævnt med en ske eller en gaffel. Den skal fylde stort set hele bagepladen. Pladen sættes i ovnen, og bages ved 200 grader i ca. 30 min. Man skal lige holde øje med den undervejs.
  5. Imens bunden bliver bagt, gøres fyldet klar. Start med at stege kyllingfiletterne.
  6. Skær tomaterne og løget i skiver. Når kyllingen er stegt skæres denne også i mindre stykker.
  7. Når bunden har fået ca. 30 min, og ser let gylden ud, tages den ud af ovnen og fyldet kan lægges på.
  8. Start med tomatpuré, (evt. ost - ikke så Paleo), tomatskiver, løg, kyllingestykker, oliven og til sidst lidt klatter pesto jævnt fordelt.
  9. Pizzaen bages yderligere i ovnen i 10-15 min. og er herefter klar til servering.

Jeg har nogle gange haft lidt problemer med at bunden har siddet fast på bagepapiret :p Så det kræver lige lidt tålmodighed og snilde og få taget den forsigtigt af i mindre stykker. En idé kunne også være at pensle bagepapiret med lidt olie inden, eller sørge for at “dejen” ikke er for våd. Dette er dog ikke noget jeg selv har prøvet endnu ;)

Se andre pizzaopskrifter her:
Fuldkornspizza med hytteost, rucola og røget laks
Sprød fuldkornspizza
Proteinpizza med “Spicy meatballs”
Spinatpizza
Bacon Pizza
Pizza med kantareller, pancetta og cheddar
Blomkålspizza med chorizo
Trøffelpizza
Frokost calzone

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger