Paleo Pebernødder

Jeg elsker julekrydderierne, og fik lyst til pebernødder. Jeg er ikke særlig glad for "normale" pebernødder, så jeg kastede mig ud i at google opskrifter på paleo pebernødder og fandt så ud af, at der ikke er noget engelsk ord over for pebernødder, andet end "small christmas cookies". Men altså, jeg endte da med en opskrift som jeg selv synes er ret god.

Til ca. 20 - 30 stk. person(er)

  • Mandler150 g
  • Kokosmel50 g
  • Kokosolie50 g
  • Øko æg2 stk
  • Dadelmasse4 STORE spsk
  • Loppefrøskaller2 spsk
  • Honning1 spsk
  • Stødt ingefær2 tsk
  • Stødt kanel2 tsk
  • Stødt allehånde2 tsk
  • Vanilje1 tsk
  • Stødt kardemomme1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Mal/blend mandler til mel og hæld op i skål.
  2. Pisk æg og kokosolie sammen. Hvis kokosolien er meget kold, smelt den da først. Men det gør ikke noget, at den ikke er helt flydende.
  3. Hæld mandelmel i og bland godt sammen.
  4. Tilsæt resten og sørg for at blande det hele godt sammen.
  5. Tag et skærebræt, hæld lidt olivenolie ud over og tvær det ud. Hæld pebernødde-massen på skærebrættet, ælt massen en smule og form en lang pølse, ca. 1½ cm. tyk.
    Du kan også bruge din bordplade hvis du hellere vil.
  6. Skær så ½ cm. af pølsen, form en kugle med hænderne og sæt på en bradepande med bagepapir på. Tryk kuglen flad på midten med din finger.
  7. Bag i ovnen på 150 grader i ca. 25 – 30 min.

Easy peasy. Hvis lige mangler en opskrift på dadelmasse, så klik her.

Jeg vil gerne henvise til to damer som er en kæmpe inspiration, også til disse pebernødder – My Paleo Pantry og Min paleo verden.

Jeg kan bedst lide disse pebernødder kolde, synes de smager af mere end når de er varme.

Håber I kan li’ dem =)

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger