Paleo mayo

Det her er opskriften på en simpel paleo mayonnaise dressing. Jeg bruger denne opskrift til fx at lave chilimayo som, vi jo alle ved, er røvgodt til pomfritter og andre bagte rodfrugter.

Ingredienser til 1 liter mayoTil 10 person(er)

  • Hele æg (pasteuriserede)2 stk
  • Citrosaft2 spsk
  • Smagsneutral olie2 1/2 - 3 1/2 dl
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Blend æg og citronsaft med stavblender til det skummer og farven er hvid-ish.
  2. Tilsæt olien lidt af gangen imens du blender med stavblenderen - og du stopper med at tilsætte olie når du synes at dressingen er tyk nok.
  3. Smag så til med salt og peber.

TIP: Til at lave chilimayo så tilsætter du bare frisk chili og blender! Det kunne faktisk ikke være nemmere. Du kan også tilsætte frisk persille for at få en smuk grøn dressing der passer perfekt til ovnbagt kylling, hvidløg for at få en frisk hvidløgsdressing til dine bagte rodfrugter eller estragon for at få en slags kold bearnaise til din dejlige møre bøf! Som sagt så mange gange før: det er kun din fantasi som sætter grænser :)

Mayonnaise dressingen kan holde sig i en lufttæt beholder i op til 7 dage.

Sådan ser min chilimayo og min persille dressing ud:

foto (7)foto (8)

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger