Paleo lasagne

Virkelig lækker paleo "lasagne" - uden pasta lasagneplader. Den tager lidt tid og der skal lige koordineres rigtigt, og den kræver lidt mange forskellige ingredienser. Men den er det hele værd :)

Ingredienser til oksekød og tomatsauceTil 4 person(er)

  • Hakket oksekød500 g
  • Alm. løg1 stk
  • Rødvin1 dl
  • Tomat passata (alternativt 1 ds hakkede tomater)2 dl
  • Paprika1 tsk
  • Ghee, Olivenolie eller kokosolie til madlavning
  • Salt og peber efter smag

Ingredienser til lagTil 4 person(er)

  • Stor pastinak1 stk
  • Aubergine1 stk
  • Svampe100 g
  • Frisk basilikum1 bundt
  • Babyspinatblade100 g
  • Ghee, Olivenolie eller kokosolie til madlavning

Ingredienser til bechamel/mornay sauceTil 4 person(er)

  • Ricottaost1 bæger
  • Revet parmesan3 spsk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skræl og hak løg og hvidløg.
  3. Skær auberginen i ca. 1/2 cm tykke (runde) skiver. Læg dem på en tallerken og drys dem med lidt salt.
  4. Først skal saucen laves. Svits de almindelige hakkede løg i en stor pande i noget fedtstof, og brun derefter oksekødet.
  5. Når oksekødet er brunet, tilsættes rødvin, hakket hvidløg, paprika, salt og peber.
  6. Når det har simret lidt sammen tilsættes tomat passata og det bringes i kog. Derefter skal det simre lidt ekstra tid indtil saucen er kogt lidt ind.
  7. Så skal de forskellige lag forberedes. Først tager man pastinakken, skræller den og skærer i helt tynde (runde) skiver (et par millimeter). Pastinak skiverne lægges i et smurt ovnfast fad og sættes i ovnen.
  8. Imens de er i ovnen skal de andre ting gøres klar. Aubergine skiverne som er skåret skal steges lidt på en pande i noget fedstof, ca. 1-2 min på hver side. Gentag indtil alle skiver er stegt.
  9. Skær svampe og squash. Squashene delte jeg i halve, og skar derefter i et par millimeter tynde skiver på langs (firkantede). Svampene blot i lidt mindre stykker (alt efter hvilken svamp det er). Til slut skyl og pluk basilikum og spinat.
  10. Så er alle ingredienser ved at være klar og lasagnen kan nu samles. Tag fadet med pastinakkerne ud af ovnen og saml lasagnen deri.

    Rækkefølge for lag:
    Forbagt pastinak skiver
    1/3 af tomat kødsaucen
    Aubergine skiver
    Basilikum (ca. en håndfuld)
    Svampe
    Resten af kødsaucen (nedtrykket jævnt)
    Baby spinat
    Squash "plader"
    Sprint af olivenolie
    Lidt kværnet peber
  11. Kom den i ovnen ved 180-190 grader i 20 min.
  12. Tag den ud og smør ricotta ovenpå squash pladerne (gøres lidt forsigtigt). Drys med parmesan.
  13. Sæt den i ovnen igen ved 200 grader i 10-15 min.
  14. Pynt med frisk basilikum og cherrytomater.
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger