Der er rigtig mange der spørger mig hvad jeg spiser til morgenmad, eftersom jeg ikke spiser brød, havregryn og andet med gluten/laktose. Jeg spiser tit det her hjemmelavede krymmel med mandelmælk (hjemmelavet selvfølgelig ;) ), bananer og rosiner, da det er sådan en nem og hurtig morgenmad! Det fungerer også som topping til dessert eller som snack i løbet af dagen.

Ingredienser til 450 gr. krymmelTil 1 person(er)
- nødder - fx 100 gr. mandler og 100 gr. hasselnødder200 g
- Hørfrø50 g
- Sesamfrø50 g
- Solsikkekerner50 g
- Græskarkerner50 g
- Kokosmel50 g
- Saft fra cirton1/2 stk
- Honning
Fremgangsmåde
- Allerførst, skal du tage en bageplade og sætte et stykke bagepapir på den.
- Hak nødderne groft - fx i en minihakker.
- Tag en pande. Og den skal være stor - i hvert fald 28 cm.
- Hæld nødderne på panden og varm på middelvarme. Vær opmærksom på, at du skal røre rundt konstant - ellers brænder det på, og det er træls.
- Når nødderne begynder at dufte og blive lidt brune, hæld da hørfrø, sesamfrø, solsikkekerne og græskarkerner på panden - og rist. Bliv ved med at røre rundt.
- Når sesamfrøene begynder at tage farve, hæld da kokosmel på panden. Rør rundt.
- Når kokosmelet begynder at tage farve, tag da panden af varmen og tilsæt en ordenlig sjat honning og citronsaft, bland det godt sammen med frø og nødder - hæld det derefter på bagepapiret som ligger på bagepladen og lad det køle af.
Krymmel opbevares bedst og længst tid i en lufttæt beholder.
TIP: du kan skifte citronsaft ud med fx appelsinsaft.
Min kæreste spiser havregryn med krymmel på til morgenmad