Paleo chokolademuffins

Jeg indrømmer gerne, at jeg spiser de her muffins til morgenmad. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor: kakaobønnen indeholder noget der hedder flavonoider. Flavonoider menes at have positive helbredseffekter, så som at styrke immunsystemet og beskytte kredsløbet samt beskytte mod sygdomme som for eksempel kræft og hjerte-kar sygdomme. Så, kom i gang med at bage de her muffins. En om dagen holder lægen af vejen (noget i den stil..)!

chokolademuffinsTil person(er)

 • Honning125 g
 • Dadelmasse125 g
 • Øko æg5 stk
 • Øko smør100 g
 • Kakao (Valrhona)80 - 100 g
 • Vaniljepulver1 tsk

Fremgangsmåde

 1. Start med at piske æggene luftige med honning. Tilsæt så dadelmassen og pisk indtil det er godt blandet.
 2. Smelt smørret i en gryde over vandbad. Hæld smør langsomt, i en tynd stråle i æg-massen mens du pisker. Lad det hvide bundfald (mælkeprotein) blive tilbage i gryden.
 3. Tilsæt vanilje og 80 gr. kakaopulver og bland godt sammen. Smag på dejen. Hvis du synes der skal mere kakaopulver i, så gør det.
 4. Hæld i muffinsforme. Fyld formen ½ op.
 5. Bag i ovnen på 180 grader ikke varm luft, i ca. 15-20 min.
  Et tip er, at tage en muffin ud ved 12-13 min. og smage på den, nogle gange er de faktisk færdig der, andre gange skal de have op til 20 min. Du skal bare huske at holde øje med dem. Den ønskede konsistens er den lidt 'våde' mud-pie-agtige.
  Det samme gælder for mængden af muffins - det kommer an på hvilken form du bruger og hvilken dag det er.. nogle gange er der 12 andre gange er der 20.

Hvis du mangler opskrift på dadelmasse, så er den her.

Jeg er totalt vild med de her muffins. Kan slet ikke få nok af dem. Og jeg kan faktisk bedst li’ dem kolde direkte fra køleskabet, eller fryseren. Disse muffins stammer faktisk oprindeligt fra min moster, som har denne blog A whole new view – og hun har også en masse lækre GAPS og paleo opskrifter liggende derinde. Desuden er hendes blog også meget inspirerende ift. GAPS livsstilen. Gi’ hende et kig :)

TIP: nu har jeg ikke selv smagt det, men jeg tror faktisk, at disse muffins ville smage super godt sammen med min paleo karamelsovs, eller måske is? En anden idé til at pifte de her kager op, er at tilsætte en tsk. kanel f.eks., eller kardemomme? allehånde? citronskal? Gi’ gas ;)

Håber I kan li’ dem :)

<3

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger