Paleo brød

Der findes et hav af opskrifter på paleo brød. Den som jeg deler med jer nu, er en opskrift som jeg personligt er meget glad for. Jeg har prøvet mig lidt frem og tilbage med forskellige nødder, kerner osv. og har på den måde fundet ud af hvad det er for en smag og konsistens jeg kan lide - og jeg opfordrer dig, til at gøre det samme.

Ingredienser til 1 brødTil 8 person(er)

  • Nødder/frø600 g
  • Æg6 stk
  • Olivenolie1 dl
  • Havsalt1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varm luft.
  2. Blend nødderne fint, og hæld i en stor skål. Jeg har altid forskellige nødder og frø i mit brød, fx 300 gr. mandler, 100 gr. hasselnødder, 100 gr. solsikkefrø og 100 gr. græskarkerner. Husk, at du kan bruge hvilke som helst nødder og frø - prøv dig frem!
  3. Tilsæt så æg, olie, frø og salt - og bland det hele sammen.
  4. Bag brødet i den forvarmede ovn i 60 minutter. De første 40 minutter skal brødet dækkes til med sølvpapir. De sidste 20 min skal brødet bages uden tildækning for at få den smukke brune farve. Jeg bruger en silikone brødform på 1,5 l fra tupperware til at bage brødet i.

TIP: tilsæt et revet æble i dejen for at give brødet lidt ekstra smag. Du kan også tilsætte revne gulerødder, revet squash, revet ingefær, en most banan, en håndfuld rosiner osv. osv. – det er KUN din fantasi der sætter grænser.

Jeg er virkelig glad for det her brød – det kan bruges til frokost, morgenmad, mellemmåltid og som tilbehør til aftensmad!

Hope you enjoy!

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger