Paleo æble rabarbertærte

Dejligt sommerlig og frisk paleo æble rabarbertærte.

KremTil 8-12 person(er)

  • kogende vand0,5 l
  • friske dadler uden sten20 stk
  • vaniljepulver1 tsk
  • honning1 spsk
  • citronsaft1 tsk

BundTil 8-12 person(er)

  • mandelmel (almindelige mandler kværnet/hakket til mel)150 g
  • hasselnøddemel (almindelige hasselnødder kværnet/hakket til mel)50 g
  • øko æg2 stk
  • honning1 spsk
  • salt1 knivspids

ToppingTil 8-12 person(er)

  • Små æbler2-3 stk
  • rabarbersamme mængde som æbler
  • vanlijepulver1 tsk
  • honning1 tsk
  • citronsaft1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovn på 150 grader 'normal' varme, dvs. ikke varmluft.
  2. Krem:
    Bland det hele sammen i en skål og blend med stavblender.
    Lad stå imens du laver bunden.
  3. Bund:
    Bland det hele godt sammen, og tag en tærteform på ca. 22 cm. i diameter og form dejen i bunden - ikke op af kanterne, kun i bunden.
    HUSK, endelig at smøre formen.... det glemmer jeg ALTID :p
    Kom kremen oven på bunden, sørg for at den ligger i et jævnt lag over det hele.
  4. Topping:
    Skær æblerne i fiiiine og meget tynde både, og det samme med rabarberen. Der skal være ligemeget af æbler og rabarber - hos mig havde jeg 'kun' to stænger rabarber, men det kan sagtens være, at du skal bruge mere eller mindre.
    Bland æbler og rabarber sammen med vanilje, citron og honning og sæt oven på kremen i et jævnt lag over det hele.
  5. Bag på nederste rist i den forvarmede ovn i 60 min.
    Server enten kold eller varm.

Jeg har fået opskriften her – og jeg har faktisk kun pillet ganske lidt ved den.

Kagen smager intet mindre end fantastisk! Jeg er vild med den dagen efter direkte fra køleskabet – med en smule is eller noget andet ekstra godte på :p

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger