Pærecrumble med chokolade

Pære belle helene er sådan ca. min yndlingsdessert. Hvorfor ikke prøve at twiste den en smule? Derfor kom jeg på denne pærecrumble med lækker chokolade og vanilje creme fraiche. De tre ingredienser er og bliver en godt match.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Pærer7 stk
  • Marcipan100 g
  • Citron2 spsk
  • Smør150 g
  • Hvedemel50 g
  • Grahamsmel50 g
  • Grove havregryn100 g
  • Stødt ingefær1 tsk
  • Rørsukker100 g
  • Hakkede mandler100 g
  • Chokolade 72%100 g
  • Creme fraiche4 dl
  • Kornene fra vaniljestang1 stk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovenen på 200 grader.
  2. Skræl pærerne og skær dem i både.
  3. Kom dem i en skål og kom citronsaften over. Vend det hele rundt og lad det hvile mens du laver crumblen.
  4. Skær smørret i tern og kom mel, havregryn, ingefær, sukker og hakkede mandler i.
  5. Smulder det hele sammen ved at bruge hænderne. Det er ikke meningen dejen skal være sammenhængende men krymmel-agtigt.
  6. Kom pærerne i en tærteform og riv marcipanen over.
  7. Hak chokoladen og kom den over pærerne.
  8. Til sidst kommes crumblen over og tærten bages i 30 minutter i ovnen.
  9. Server den afkølede crumble med creme fraiche vendt med vaniljekorn. Nøj det er lækkert :D

Vidste du at du kan komme med Mad Kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger