Ovnstegt kylling med ratatouille

Jeg elsker når aftensmaden passer sig selv. Derfor laver jeg ofte ovnstegt kylling med ratatouille, som egentlig bare er en speciel sammensætning af grøntsager. Gør dig selv den tjeneste at prøve opskriften.

KyllingTil 2-3 person(er)

  • Helt kylling1 stk
  • Olie
  • Smør
  • Tørret timian
  • Salt og peber

RatatouilleTil 2-3 person(er)

  • Aubergine1 stk
  • Olie3 spsk
  • Peberfrugt (gul go rød)2 stk
  • Squash2 stk
  • Løg2 stk
  • Tomater på stilk500 g
  • Tørret romarin
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Klargør alle grøntsagerne. Aubergine, peberfrugterne, squash og løgene skæres i grove stykker. Tomaterne købte jeg på stilk fordi de bare smager bedst efter min meningen. De skal bare skylles og forblive hele.
  2. Tænd ovnen på 200 grader og varm en pande op med 3 spsk. olie. Steg auberginerne ved høj varme i ca. 5 minutter.
  3. Kyllingen klargøres ved at duppe den helt tør med køkkenrulle. Herefter smøres den med olie og drysses med timian, salt og peber.
  4. Placer kyllingen i midten af en bradepande beklædt med bagepapir. Fordel grøntsagerne (også den færdigstegte aubergine) omkring kyllingen og drys dem med salt, peber og rosmarin.
  5. Sæt bradepanden i midten af ovnen og steg det hele i ca. 45-55 minutter. Hvis du gerne vil have super sprødt skin på kyllingen kan du hvert kvarter smøre kyllingen med lidt olie og smør. Det gør den virkelig sprød - SÅ lækkert!

TIP: Du kan vælge at bruge andre grøntsager, eller måske lave tingene hver for sig. Opskriften kan i hver fald sagtens bruges til en helt almindelig ovnsteg kyllingen og grøntsagerne fungerer også super for sig selv. De kan fx nydes til en lækker grillet bøf eller en kotelet.

Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger