Ovnbagt kylling med citron

Ovnbagt kylling med citron - det går man aldrig galt i byen med!

IngredienserTil 3-3 person(er)

  • hel kylling, parteret1 stk
  • øko citron - usprøjtet1 stk
  • hvidløg, knust4-5 fed
  • smørca. 50 g
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader
  2. Læg et stykke bagepapir på en bradepande, og fordel kyllingestykkerne på bradepanden
  3. Kom de knuste hvidløgsfed på bradepanden også, og hæld olivenolie på det hele - jamie oliver style
  4. Skyl citronen, tør den af, riv skallen fint med et rivejern og læg til side indtil du skal bruge den
  5. Pres citronsaften udover kyllingen, og drys derefter skallen over, og læg så citronen på bradepanden også
  6. Kom salt og peber på og fordel derefter smør på alle kyllingestykkerne
  7. Bag i den forvarmede ovn i ca. 35-40 minutter.
    Hvis du ikke synes at skindet er sprødt nok, så giv det lige en tur med 'ovn grillen' ;)

Server med ris, pomfritter, bønnefritter eller hvad du nu synes passer perfekt til ovnbagt kylling!

 

Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger