Oreokage

Jeg er vild med Oreos og har tit tænkt på at lave en overdådig Oreokage. Det er nu lykkedes mig - og husk, at denne opskrift er IKKE for sarte sjæle og små maver! Den er virkelig lækker, men samtidig også en tung kage! Så har jeg advaret jer ;)

Vanilje kageTil 12-14 person(er)

  • Mel170 g
  • Flormelis110 g
  • Bagepulver2 tsk
  • Salt0,5 tsk
  • Æg2 stk
  • Mælk1,25 dl
  • Smør125 g
  • Vanilje ekstrakt1 tsk
  • Oreos10 stk

Chokolade kageTil 12-14 person(er)

  • Mel100 g
  • Kakao45 g
  • Flormelis110 g
  • Bagepulver1 tsk
  • Natron0,5 tsk
  • Salt0,5 tsk
  • Æg1 stk
  • Kernemælk1,25 dl
  • Vegetabilsk olie0,6 dl
  • Vanilje ekstrakt1 tsk
  • Vand0.6 dl
  • Oreos10 stk

KagecremeTil 12-14 person(er)

  • Flødeost200 g
  • Piskefløde5 dl
  • Flormelis220 g
  • Vanilje ekstrakt1 tsk

PyntTil 12-14 person(er)

  • Smulrede Oreos10 stk
  • Halveret Oreos3 stk
  • Chokoladeganache

Fremgangsmåde

  1. Vaniljekage:
    Kom alle tørre ingredienser i en køkkenmaskine og lad den blande det hele godt sammen. Kom smør ned i melblandingen og lad det røre rundt indtil smørret er blandet godt ind i dejen. Tilsæt æg og rør rundt imens du hælder mælken ned i blandingen. Tilsæt vanilje ekstrakt og rør videre rundt.
    Skær 10 Oreos i kvarte og kom dem ned i blandingen. Kør så maskinen i meget kort tid, kun lige for at at røre kiksene sammen med resten af dejen, så pas på at Oreos'ene ikke smuldrer for meget.
  2. Chokoladekage:
    Kom alle tørre ingredienser i køkkenmaskinen og lad den blande det hele godt sammen. Tilsæt æg og rør rundt imens du hælder kærnemælken ned i blandingen. Tilsæt olie og vanilje ekstrakt og rør videre rundt.
    Skær 10 Oreos i kvarte og kom dem ned i blandingen. Kør så maskinen i meget kort tid, kun lige for at at røre kiksene sammen med resten af dejen, så pas på at Oreos'ene ikke smuldrer for meget.
  3. Hæld begge kager i smurte runde springforme, og bag dem i en 180 graders forvarmet ovn i ca. 40-45 minutter. Pas på med at åbne ovnen undervejs, da kagerne kan have tendens til at falde lidt ned i midten.
    Køl så kagerne af efter endt bagetid.
  4. Kagecreme:
    Kom flødeost og vanilje ekstrakt i køkkenmaskinen og rør det rundt til det er godt blandet og cremet. Tilsæt flormelis og rør videre rundt. Pisk piskefløden i en anden skål, når den er pisket stiv, tilsæt den så i cremeblandingen og rør det hele godt sammen.
  5. Pyntning:
    Når du har kølet kagerne af, stil chokoladebunden nederst og smør den op med kagecreme. Sæt nu vaniljebunden på toppen og smør hele kagen med kagecreme. Stil den i køleskabet i ca. 30 minutter indtil cremen stivner lidt. Kom resten af cremen i en sprøjtepose.
  6. Hæld chokoladeganache på kanten af kagen og lad det løbe ned af kagen. Sprøjt blomster på kagen med ønsket tyl lige der hvor ganachen starter, på kagekanten. Pynt hver anden blomst med en halv Oreo.

Du kan finde chokoladeganache opskriften her.

Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger