Oreo-is

Is er slet ikke så svært, som mange gør det til - med eller uden ismaskine. Det eneste du skal være opmærksom på, hvis du ikke bruger ismaskine, er at den ikke krystaliserer. Denne portion giver en liter is, hvilket kan dække en 6-8 serveringer (2 kugler til hver).

Grundsubstansen kan også bruges til andre is. Fx Lakrids-is.

IngredienserTil 6-8 person(er)

  • Pasturiserede æggeblommer4 stk
  • Piskefløde500 ml
  • Rørsukker125 g
  • Oreo-kiks4-5 stk

Fremgangsmåde

  1. Pisk de pasturiserede æggeblommer (husk at dem man køber i supermarkedet indeholder 2 i ét bæger) og rørsukker sammen til en ensartet masse - og gerne lidt mere. Egentlig vil jeg sige til sukkeret ikke knaser længere.
  2. I en anden skål piskes piskefløden til flødeskum.
  3. Vend derefter flødeskummet i æggeblomme/rørsukker-massen. Husk at vend det stille og roligt (ikke piske!) indtil også denne masse er ensartet og kom den i en fryseegnet beholder.
  4. Knus Oreos'ne groft og kom den ned til is-massen.
  5. Stil det i fryseren. I løbet af den første time, skal isen røres hvert kvarter (for at undgå at det krystaliserer). Derefter skal den bare passe sig selv. Isen skal minimum have 4 timer i fryseren før den er klar. Min fik dog lov at stå natten over.

OBS: Pga. piskefløden og den søde Oreo-smag kan denne is nemt blive meget sød. Næste gang overvejer jeg at eksperimentere med halv piskefløde og halv sødmælk og/eller fjerne den sødlige hvide creme fra Oreos og kun benytte selve kiksene.

Find andre is her:
Passion og ananas ispinde
Paleo bananis i hjemmelavet chokoladeskål
Jordbæris – sorbet
Mango netarin granité
Flødeis med lakrids
Laktosefri iskage med sprød bund
Mosters daim-is med Muttis twist

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , ,

Kommentér 1 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Tina Svar

    Det er også meget rørsukker du kommer i.
    Til 1/2 liter piskefløde plejer jeg at bruge 60 g sukker, og det er hvis det er en alm. Vanilleis. Hvis jeg kommer noget i information at kiks, chokolade mm så kommer jeg mindre sukker i!
    Bare lige et lille pip fra mig.