Ølandsboller med græskarkerner og mandler

Ølandshvede giver en fantastisk smag og sødme til disse ølandsboller. Hveden har et stort indhold af protein som giver elasticitet og en bolle, der holder sig saftig længere. Det kan varmt anbefales at kaste sig ud i denne lækre version med både græskarkerner og mandler.

IngredienserTil 10 person(er)

  • Koldt vand3 dl
  • Yoghurt naturel1/2 dl
  • Honning1/2 spsk
  • Øko gær7 g
  • Havsalt3 g
  • Ølandshvedemel350-400 g
  • Græskarkerner1 dl
  • Grofthakkede mandler1 dl

Fremgangsmåde

  1. Bland vand, yoghurt naturel og honning og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt gæskarkerner, gofthakkede mandler og salt og rør rundt.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør grundigt. Tilsæt mel så dejen er sej og glat. Melmængden kan variere - så prøv dig frem. Dejen må gerne være våd, men ikke for klistret.
  4. Kom film over skålen og kom den i køleskabet til dagen efter. Dejen skal som minimum stå i 8 timer, men klare også fint at stå i 24 :)
  5. Tænd ovnen på 250 grader. Sørg for at den bagplade du skal bruge også er i ovnen så den bliver varm.
  6. Tag dejen ud af køleskabet og lav med en spiseske 10 boller som placeres på et stykke bagepapir.
  7. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
  8. Tag den varme bageplade ud af ovnen og kør bagepapiret med bollerne på over på bagepladen.
  9. Sæt dem i ovnen og bag dem i 15-20 minutter, til de har en gyldenbrun overflade.

Prøv også følgende boller:
Jeg-kan-nå-i-bad mysliboller med græskarkerner og tranebær
Gulerodsboller med kerner, frø og hytteost
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Grove græskarkerneboller
Paleoboller
Langtidshævede boller med birkes

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Laura Svar

    Kan man bruge fuldkornsølandshvedemel?:)

    • Hej Laura,
      Det skulle jeg mene du godt kan. Men jeg har endnu ikke selv prøvet at bruge fuldkornsølandshvede, så jeg ved det ikke med sikkerhed. Hvis du kaster dig ud i det vil jeg meget gerne høre hvordan de bliver. :)