Simre oksekødssuppe

Når en oksekødssuppe som denne, får lov til at samle smag og kræfter ved at simre i længere tid, bliver den kun bedre af det. Denne suppe er fundet hos FoodFanatic.dk og den kan klart anbefales. I hendes opskrift lyder det mere som en gryderet end en suppe, men da jeg lavede den blev den mere suppeagtig, men er sikker på den ikke er ringere af det. God fornøjelse :)

IngredienserTil 6 person(er)

  • Oksekød i tern1,2 kg
  • Smør og olie til stegning
  • Løg3 stk
  • Hvidløg5 fed
  • Hvedemel2 spsk
  • Tomatpure1 spsk
  • Rødvin2 1/2 dl
  • Rødvinseddike2 tsk
  • Oksebouillon1 l
  • Hakkede tomater1 dåse
  • Laurbærblade2 stk
  • Sukker1 tsk
  • Persille1 håndfuld
  • Bladselleri2 stænger
  • Gulerødder3 stk
  • Markchampignon400 g
  • Kartofler1/2 kg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Sørg for at kødet er helt tørt, krydr med salt og peber og brun det i smør og olie i en stor gryde der kan tåle at komme i ovnen. Steg ikke for mange ad gangen, da resultatet så er at de koger frem for steger.
  3. Tag kødet op af gryden.
  4. Hak løg og hvidløg og svits det i gryden i lidt smør og olie i fem minutters tid.
  5. Kom kødet op til de svitsede løg, tilsæt melet og rør det godt igennem.
  6. Tilsæt tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, bouillon, hakkede tomater, sukker, laurbærblade og persillen.
  7. Kom gryden i ovnen med låg på i et time.
  8. Skær gulerødder, markchampignon og bladselleri i grove stykker og kom dem i gryden efter den første time. Lad det simre en time mere i ovnen.
  9. Tilsæt derefter kartoflerne som ligeså er skåret i grove tern. Lad det simre en time ekstra til alt er mørt og lækkert. Altså er den samlede kogetid tre timer.
  10. Smag til med salt og peber og server med lidt lækkert brød.

Al credit går til FoodFanatic.dk! Tak for en super lækker opskrift! Kig forbi hendes blog og bliv inspireret ligesom jeg. :)

//Anja

Tags:, , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger