Hjemmelavet nutella

Det lyder måske en smule overskudsagtigt at lave sin egen nutella. Men det er altså det hele værd. Bare det, at man kan smage og mærke der er nødder i, gør oplevelsen meget bedre.

Ingredienser til 1 literTil 30 person(er)

  • God mælkechokolade150 g
  • God mørk chokolade200 g
  • Smør150 g
  • Fløde3 dl
  • Hasselnødder200 g
  • Saft og skal af øko appelsin (kan undlades)1 stk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Rist hasselnødderne i 12-15 minutter. Pas på de ikke brænder på.
  3. Når de er færdige hakkes de i en minihakker. Du styrer selv hvor store du vil have dem. Jeg lavede nogle af dem til mel og nogle af dem meget grove.
  4. Smelt chokoladen over vandbad og lun imellemtiden fløden i en anden gryde. Den skal kun lige være lun (ikke koge).
  5. Når chokoladen er smeltet tilsættes smørret.
  6. Når smørret er smeltet tilsættes fløden og evt. appelsinskaller og saft.
  7. Bland hasselnødderne i og kom det i steriliserede glas. Sæt det på køl og nyd det med et stort glas mælk til.
Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger