Nøddeknas med salt og kakaonibs

Mandler ristede med honning og kokossukker, og efterfølgende drysset med salt og kakaonibs. Yum.

Til person(er)

  • Mandler100 g
  • Kokossukker2 spsk
  • Honning2 spsk
  • Groft saltefter behov
  • Kakaonibsefter behov

Fremgangsmåde

  1. Rist mandlerne brune på en tør og varm pande.
  2. Tilsæt honning og kokossukker, tag panden af varmen imens kokossukker og honning smelter sammen, rør rundt.
  3. Når kokossukker og honning er smeltet sammen sæt da panden tilbage på kogepladen på svag varme. Lad det boble i ca. 5-6 minutter mens du rører det rundt så det ikke brænder på.
  4. Hæld mandlerne på et stykke bagepapir, drys med groft salt og kakakonibs efter smag og behag.
  5. Lad det køle helt af inden det spises.

Al kakao/chokolade er fremstillet af bønnen fra kakaofrugten, der vokser på kakaotræet. De rå økologiske kakaobønner er taget direkte ud af kakaofrugten og fermenteret nogle dage før tørring. Når du åbner bønnen, er der kakao nibs indeni, det er dem, som normalt pulveriseres til kakao.

Oprindeligt brugte mayaerne og aztecerne kakao som penge. De var så betaget af smagen, at de associerede kakao med den føde deres guder spiste, og oversat betyder kakao theobroma da også ”gudernes føde”.

I dag ærer vi kakaoen for den guldgrube af smag og næring, den indeholder, og her har du en kakaobønne med kun én ingrediens: RÅ KAKAO NIBS – helt uden sukker, mælkeprodukter eller andre fyldstoffer.

Kakaonibs kan købes her.

Opskrifter på andet knas:

Citrus carpaccio med hvid chokolade og nøddeknas

Chokoladebrud med popcorn

Chokoladebrud med nødder og skumfiduser

Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger