Nariyal Burfi aka. indisk kokos-karamel

Med lidt inspiration fra forskellige opskrifter på denne indiske konfekt, har jeg lavet min egen version af indisk kokos karamel, også kaldet noget i stil med Nariyal Burfi (eller Barfi). Det er en meget sød konfekt, hvilket vist er meget generelt for indisk slik.

IngredienserTil 12-16 stk - person(er)

  • Kondenseret mælk (knap 400 ml)1 dåse
  • Kokosmel2,5 dl
  • Mandler1,5 dl
  • Kardemomme½ tsk
  • Vaniljepulver½ tsk

Evt. toppingTil 12-16 stk - person(er)

  • Hvid chokolade50 g
  • Hakkede mandler

Fremgangsmåde

  1. Bland kondenseret mælk og kokosmel i en beholder/skål der må komme i mikrovnen. Den må endelig ikke være for lille. Put skålen i mikroovnen, stil den på højeste effekt. Stil tiden på 7 min. OBS: Der skal røres i massen hvert halve minut.
    Imens dette er i mikroovnen, hakkes mandlerne fint.
  2. Når massen har "kogt" færdig og er blevet til en god halv-klistret masse, blandes de hakkede mandler, samt kardemomme og vaniljepulver deri. Gem evt. lidt hakkede mandler til topping senere.
  3. Form nogle små kugler/klatter af massen med to teskeer og anret dem enten i mini muffinforme, eller blot direkte på en tallerken. Det kan også puttes i et smurt fad/form og glattes ud, hvor tykkelsen er ca. 1½ cm. Lad dem køle lidt af evt. i køleskabet.
  4. Når de er kølet lidt, kan de rulles i hånden til kugler, og herefter evt. vendes i smeltet hvid chokolade, og dernæst drysses med lidt hakkede mandler. Der er mange muligheder hvordan de kan pyntes og serveres. Jeg lavede ca. 4 forskellige versioner som du kan se på billedet øverst. Det er kun din fantasi der sætter grænser :)
  5. Til slut sættes de på køl i minimum en time inden servering. Har man lavet massen i et fad, skæres den efterfølgende ud i tern.
Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger