Jeg-kan-nå-i-bad mysliboller med græskarkerner og tranebær

Der er da ikke noget bedre end lune boller om morgen. Disse mysliboller er perfekte fordi de laves aftenen forinden og bages mens du kan nå i bad dagen efter. Måske er det bare mig, men jeg er fan!

IngredienserTil 5-10 person(er)

  • Mysli (fx Spelt Super Mysli)3 dl
  • Kogende vand5 dl
  • Tranebær60 g
  • Cremefraiche 18 %1 dl
  • Øko gær12 g
  • Græskarkerner50 g
  • Flydende honning1 spsk
  • Rapsolie1 1/2 spsk
  • Salt2 tsk
  • Saft af øko appelsin1/2 stk
  • Øko ølandshvedeca. 200 g
  • Øko hvedemelca. 200 g

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet i en elkedel og kom det over din valgte mysliblanding og tranebærene. Lad det trække i en halv times tid.
  2. Når myslien har kropstempartur smuldres gæren i og cremefraichen tilføjes. Rør godt rundt så gæren bliver opløst.
  3. Kom græskarkerner, salt, honning, olie og appelsinsaft i.
  4. Bland de to mele og kom det i lidt ad gangen. Melmængden afhænger af hvilke mysli du bruger. Dejen skal være ret våd og se ca sådan ud.
  5. Dagen efter tænder du ovnen på 220 grader og former bollerne med to spiseskeer.
  6. Bag dem i ca. 25 minutter og hop ud i bad.
  7. Kom ud af badet og tag dine lækre boller ud.

Brug den mysli du bedst kan lide. Jeg er ikke fan af rosiner og pillede dem faktisk op af min blanding. Men du kan sagtens bruge en mysli med tørrede frugter, nødder osv.

Prøv også følgende boller:
Gulerodsboller med kerner, frø og hytteost
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Ølandsboller med græskarkerner og mandler
Grove græskarkerneboller
Paleoboller
Langtidshævede boller med birkes

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger