Mysliboller sødet med dadler

Lækre bløde mysliboller uden mælk og sødet med dadler og appelsinsaft.

IngredienserTil 9 person(er)

  • Mysli (fx Spelt Super Mysli)3 dl
  • Kogende vand5 dl
  • Friske dadler uden sten60 g
  • Appelsin2 stk
  • Gær12 g
  • Solsikkekerner50 g
  • Rapsolie1 1/2 dl
  • Salt2 tsk
  • Ølandshvedeca. 300 g
  • Æg til pensling
  • Solsikkekerne til drys

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet i en elkedel og kom det over din valgte mysliblanding og tranebærene. Lad det trække i en halv times tid.
  2. Når myslien har kropstempartur smuldres gæren i. Rør godt rundt så gæren bliver opløst.
  3. Blend dadlerne med friskpresset appelsinsaft fra to appelsiner.
  4. Kom det i dejen sammen med solsikkekerner, salt og olie.
  5. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør til dejen har den rigtige konsistens. Melmængden afhænger af hvilke mysli du bruger. Den må gerne være en smule våd.
  6. Kom dejen på køl med film over til dagen efter.
  7. Tænder du ovnen på 220 grader og form bollerne med to spiseskeer. Pas på du ikke presser luften ud af dem.
  8. Bag dem i ca. 25-30 minutter. Bank bag på dem for at sikre de er færdige. De skal lyde hule.
  9. Nyd dem lune med smør.

Brug den mysli du bedst kan lide. Jeg er ikke fan af rosiner og pillede dem faktisk op af min blanding. Men du kan sagtens bruge en mysli med tørrede frugter, nødder osv.

TIP: Ønsker du at bollerne skal have en intens smag af appelsin kan du med fordel rive skallen af begge appelsiner, så længe de er økologiske, og kommer det i dejen.

//Anja

Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Müsliboller er også super lækre med moset banan eller revet gulerod/æble i :-) Eller kokosmel!

    • Uh det lyder godt nok også lækkert ísbjörg. Det må prøves!