Mørbradgryde

Denne ret minder mig på mange måder om min mormor. Hvert eneste år på hendes fødselsdag, blev hele familien inviteret på mørbradgryde, så nu ville jeg prøve at gøre hende kunsten efter, på trods af jeg aldrig nåede at få hendes opskrift. Men men men, denne version blev ganske vellykket, hvis jeg selv skal sige det, og så er den selvfølgelig fri for mælkeprodukter.

IngredienserTil 4 person(er)

  • Champignon250 g
  • Løg2 stk
  • Bacon i tern 1 pakke
  • Svinemørbrad1 stk
  • Cocktailpølser1 pakke
  • Hakkede tomater 1 dåse
  • Vand2 dl
  • Maizena2 spsk
  • Salt
  • Peber
  • Paprika

Fremgangsmåde

  1. Champignoner og løg skal som det første ordnes og skæres ud i en passende størrelse.
  2. Svits baconternene i en gryde, til de er let brunede. Efterfølgendes tages ternene af varmen og hældes over i en skål eller lignende.
  3. I den varme gryde svitses løgstykkerne til de er gyldne. Tilføj evt. lidt olie. Løgstykkerne tages ligeledes af varmen og hældes over i skålen. Det samme gentages med champignonerne.
  4. Sener og fedt skæres af mørbraden og denne skæres i 1-2 cm tykke skiver, som efterfølgende hældes i den varme (og tomme) gryde. Når mørbradskiverne er brunede, hældes løg, champognoner og bacon i gryden.
  5. Tilføj en dåse flåede tomater og vand og lad det hele simre i en lille times tid, eller til du synes gryderetten har fået den rette konsistens.
  6. Smag til med salt, peber og paprika og tilføj eventuelt lidt maizena (udrørt i vand), hvis ikke konsistensen er som ønsket. Tilføj nu cocktailpølser og varm hele retten op, før den serveres med ris eller som vi valgte - kartoffelmos! :o)
Tags:, , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger