Mojito macarons

Jeg elsker mojitos!! Så hvorfor ikke prøve at få denne skønne drink ned i en macaron? Nøj de blev gode og smagen fejler ingenting. :)

Ingredienser til 6 stk. (12 bunde)Til 6 person(er)

  • Mandler, unden skal og hakket til mandelmel43 g
  • Flormelis75 g
  • Æggehvide1 stk
  • Sukker25 g
  • Skallen fra øko lime1/2 stk

Mojito ganacheTil 6 person(er)

  • Fløde40 ml
  • Hvid chokolade80 g
  • Saft fra lime1/2 stk
  • Store mynte blade20 stk
  • Mørk rom1/2 tsk

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre mandlerne klar ved at smutte dem og male dem til mel i en blender.
  2. Tilsæt herefter flormelis til mandlerne og blend videre. Si mel og flormelis over i en skål.
  3. Hæld æggehvide og sukker i en ny skål og start med at piske ved laveste hastighed i ca et minutstid. Skru nu op på den højeste hastighed og pisk til marengsen laver små bløde toppe (ca. et par minutter). Pas på den ikke bliver for elastisk.
  4. Vend mandler og melis i skålen med marengs og rør det godt rundt.
  5. Kom massen i en sprøjte eller plastikpose og klip et lille hul i posen.
  6. Lav nu 12 runde bunde med en diameter på 4 cm. på en bageplade med bagepapir. Vær opmærksom på at massen flyder ud når den "lægger" sig - så vær forsigtig.
  7. Nu kommer tålmodigheden på prøve. Bundene skal nemlig hvile i en halv time før de skal i ovnen, som nu forvarmes på 160 grader.
  8. Imens laves ganachen. Chokoladen hakkes og kommes i en skål.
  9. Fløden varmes til kogepunktet og hælds over chokoladen. Vent et øjeblik før du begynder at røre rundt i massen. Fortsæt indtil alt chokoladen er smeltet.
  10. Tilsæt nu de finthakkede mynteblade, limesaft efter smag og lidt rom.
  11. Sæt det på køl og lad det stivne.
  12. Når den halve time er gået sættes bundene i ovnen, i den midterste rille, i ca. 12 minutter. De skulle gerne hæve op og få de berømte "fødder".
  13. Når alt er kølet af samles de lækre sager. Mums - man fristes næsten til at sige skål! ;)
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger