Jeg elsker mojitos!! Så hvorfor ikke prøve at få denne skønne drink ned i en macaron? Nøj de blev gode og smagen fejler ingenting. :)

Ingredienser til 6 stk. (12 bunde)Til 6 person(er)
- Mandler, unden skal og hakket til mandelmel43 g
- Flormelis75 g
- Æggehvide1 stk
- Sukker25 g
- Skallen fra øko lime1/2 stk
Mojito ganacheTil 6 person(er)
- Fløde40 ml
- Hvid chokolade80 g
- Saft fra lime1/2 stk
- Store mynte blade20 stk
- Mørk rom1/2 tsk
Fremgangsmåde
- Start med at gøre mandlerne klar ved at smutte dem og male dem til mel i en blender.
- Tilsæt herefter flormelis til mandlerne og blend videre. Si mel og flormelis over i en skål.
- Hæld æggehvide og sukker i en ny skål og start med at piske ved laveste hastighed i ca et minutstid. Skru nu op på den højeste hastighed og pisk til marengsen laver små bløde toppe (ca. et par minutter). Pas på den ikke bliver for elastisk.
- Vend mandler og melis i skålen med marengs og rør det godt rundt.
- Kom massen i en sprøjte eller plastikpose og klip et lille hul i posen.
- Lav nu 12 runde bunde med en diameter på 4 cm. på en bageplade med bagepapir. Vær opmærksom på at massen flyder ud når den "lægger" sig - så vær forsigtig.
- Nu kommer tålmodigheden på prøve. Bundene skal nemlig hvile i en halv time før de skal i ovnen, som nu forvarmes på 160 grader.
- Imens laves ganachen. Chokoladen hakkes og kommes i en skål.
- Fløden varmes til kogepunktet og hælds over chokoladen. Vent et øjeblik før du begynder at røre rundt i massen. Fortsæt indtil alt chokoladen er smeltet.
- Tilsæt nu de finthakkede mynteblade, limesaft efter smag og lidt rom.
- Sæt det på køl og lad det stivne.
- Når den halve time er gået sættes bundene i ovnen, i den midterste rille, i ca. 12 minutter. De skulle gerne hæve op og få de berømte "fødder".
- Når alt er kølet af samles de lækre sager. Mums - man fristes næsten til at sige skål! ;)