Et alternativ til den traditionelle juleand - og så med øl og et hint af stjerneanis. Mmm.. :)

Til 2 person(er)
- Andebryst1 stk
- Juleøl (mørk øl)2 dl
- Grøntsagsboullion½ stk
- Vand1 dl
- Stjerneanis2-3 stk
- Salt & peber
Fremgangsmåde
- Snit fedtet på andebrystet i tern. Læg det på en kold pande med fedtet nedad og tænd for varmen. Krydr med lidt salt og peber. Brun andebrystet på begge sider og læg det i et ildfast fad.
- Bland en halv boullion terning med 1 dl kogende vand. Hæld øl og bouillonvand over andebrystet, og læg stjerneanis ned ved siden af. Sæt fadet i forvarmet ovn ved 180 grader ca. 18-20 min. (Alternativt 160 grader varmluft hvis der skal laves andet i ovnen på samme tid).
- Tag andebrystet op af lagen og hold det lunt i sølvpapir. Lagen koges ind til en god kraftig sauce ved høj varme. Det kan godt tage i hvert fald 15 min. Tag stjerneanisen op af saucen inden servering.
- Skær andebrystet i skrå skiver og server evt. med ovnkartofler og salat til.
Inspiration til andre opskrifter med and:
Andesalat med rucola, hindbær og mandler
Tags:and, andebryst, juleøl, mørk øl, sauce, stjerneanis, øl