And med juleøl og stjerner

Et alternativ til den traditionelle juleand - og så med øl og et hint af stjerneanis. Mmm.. :)

Til 2 person(er)

  • Andebryst1 stk
  • Juleøl (mørk øl)2 dl
  • Grøntsagsboullion½ stk
  • Vand1 dl
  • Stjerneanis2-3 stk
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Snit fedtet på andebrystet i tern. Læg det på en kold pande med fedtet nedad og tænd for varmen. Krydr med lidt salt og peber. Brun andebrystet på begge sider og læg det i et ildfast fad.
  2. Bland en halv boullion terning med 1 dl kogende vand. Hæld øl og bouillonvand over andebrystet, og læg stjerneanis ned ved siden af. Sæt fadet i forvarmet ovn ved 180 grader ca. 18-20 min. (Alternativt 160 grader varmluft hvis der skal laves andet i ovnen på samme tid).
  3. Tag andebrystet op af lagen og hold det lunt i sølvpapir. Lagen koges ind til en god kraftig sauce ved høj varme. Det kan godt tage i hvert fald 15 min. Tag stjerneanisen op af saucen inden servering.
  4. Skær andebrystet i skrå skiver og server evt. med ovnkartofler og salat til.

Inspiration til andre opskrifter med and:

Andebryst med blåbærsauce

Andesalat med rucola, hindbær og mandler 

 

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger