Mazarinkage

Fantastisk lækker mazarinkage med mørk chokoladeganache på toppen. Kagen er i den sødere ende så en god kop kaffe skader ikke. Lige dén kombination er faktisk tilnærmelsesvis genial. :)

MazarinkageTil 12 person(er)

  • Blødt smør250 g
  • Marcipan250 g
  • Sukker250 g
  • Mel 75 g
  • Æg6 stk

ChokoladeganacheTil 12 person(er)

  • 70% chokolade100 g
  • Fløde12 cl
  • Honning1 spsk
  • Smør30 g

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovenen på 200 grader.
  2. Bland det bløde smør, sukker og revet marcipan i en skål. Pisk det hvidt og luftigt.
  3. Pisk så et æg i ad gangen.
  4. Og tilsæt til sidst melet.
  5. Kom bagepapir i en springform og hæld marzarinmassen deri. Fordel dejen jævnt.
  6. Kom kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Tjek med en spids kniv, som stikkes ned i midten af kagen. Hænger der dej i når du tager kniven op, skal den have mere.
  7. Lad kagen køle af.
  8. Til chokoladeganachen koges fløde og honning op.
  9. Det hældes over den hakkede chokolade og der røres til chokoladen er helt smeltet.
  10. Tilsæt smøret i små tern og pisk chokolademassen jævn.
  11. Fordel ganachen på mazarinkagen og kom den i køleskabet i minimum 2 timer.
  12. Et voila - så er kagen klar til kaffen :)

TIP: Hvis du ønsker lidt mere syrlighed til kagen, vil den have godt af lidt limeskal og -saft.

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 12 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Kagepigen Svar

    Rigtig lækker mazarin kage, den bedste jeg nogensinde har smagt :)
    Den er ikke tør og kedelig, men derimod dejlig saftig og frisk mums :)

    Jeg tilføjede appelsin skal og saft og det gjorde den virkelig god :)

    I vil ikke fortryde at prøve at bage denne mazarin kage :)

    KH kagepigen

    • Hold da op nogle fine ord :) Tusind tusind tak for dem. Tricket med appelsin må helt sikkert afprøves snart! Forsat rigtig god onsdag til dig.

  2. Caroline Svar

    Syntes ikke rigtigt den gider at sætte sig

    • Hej Caroline… Hmm det har jeg ikke oplevet før. Er det kagen eller chokoladeganachen?

  3. Kristian Svar

    Hej, hvad er diameter på den springform du bruger ?

    Kristian

    • Hej Kristian,
      Den er 26 cm i diameter :)

  4. Sasja Svar

    Smelter du smørret

    • Nej det skal bare være blødt så du kan røre det ud :)

  5. Gitte Åkesson Svar

    Hej Anja
    Lyder rigtig lækker, men Hvor mange grader bager du kagen på ?

    • Hej Gitte… kagen bages på 200 grader i helt almindelig ovn.
      Håber den bliver god.
      //Anja

  6. Camilla Jantzen Svar

    Min yndlings kage I

  7. Camilla Svar

    Vildt nemt at lave den bedste kage jeg nogensinde har smagt min nye favoritsmag