Marcipan smørrebrød

Jeg husker at min farmor altid lavede disse omkring jul, og nu har jeg altså forsøgt at gøre hende kunsten efter. Det var ikke helt nemt må jeg erkende, men meget hyggeligt og sjovt alligevel :)

IngredienserTil 6 person(er)

  • Marcipan100 g
  • Kakao pulver2 tsk
  • Flormelis2 tsk
  • Rød frugtfarveet par dråber
  • Gul frugtfarveet par dråber

Fremgangsmåde

  1. Fordel marcipanen i ca. 4 stykker, hvor det ene er noget større end de tre andre. Tag en lille skål og put lidt kakaopulver i. Fordel den største af klumperne deri, så der der kommer kakao over det hele, og ælt det godt sammen.
  2. Nu er du klar til at lave rugbrødet. Rul det brune marcipan ud, evt. mellem to stykker madpapir/bagepapir. Når det er rullet jævnt, og har en tykkelse på ca. 3 mm, så skæres "marcipanpladen" til den ønskede størrelse rugbrødsskiver.
  3. Derefter laves pålæggen, hvor det kun er fantasien der sætter grænser. Jeg lavede tre forskellige farver, en med lidt flormelis, for at gøre marcipanen lidt hvidere, og en med gul og en med rød frugtfarve. Man skal være lidt forsigtig med frugtfarven, så tag lidt af gangen og ælt det ind i marcipanen, og tilføj evt. lidt mere hvis farven skal være mere kraftig.
  4. For at lave æggemadderne, lavede jeg først en gul tynd pølse, og derefter en plade af den "hvide" marcipan som jeg så lagde rundt om, og rullede lidt mere. Derefter skar jeg blot nogle skiver, og trykkede dem lidt til.
    Udover det lavede jeg spegepølse/tartar, ostemadder, kødpålæg og nogle lidt udefinerbare typer pålæg, med blandet rød, gul og hvid marcipan ;) Jeg brugte en kødnål til at lave lidt prikker og huller i de forskellige pålæg.
  5. Sæt marcipanen på køl i et par timer, og server den dernæst.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger