Marcipan konfekt med brændte mandler

En hyggelig weekend i december er god at bruge på at lave lidt lækker konfekt. Jeg valgte at lade kreativiteten få frit spil, og ud af nogle få enkle ingredienser lavede jeg en lækker, blandet konfekt tallerken. Denne opskrift skal mest ses som inspiration til dit eget lækre konfekt fad.

IngredienserTil 64 stykker / ca. 10 person(er)

  • Marcipan500 g
  • Mørk chokolade100 g
  • Hvid chokolade100 g
  • Brændte mandler1 håndfuld
  • Nougat100 g
  • Lakrids granulat (groft pulver)1 tsk
  • Diverse krymmel

Fremgangsmåde

  1. Tag to dybe tallerkener og smelt hhv. mørk og hvid chokolade over vandbad.
  2. Skær et godt stykke marcipan og rul/mas det ud til en firkant i fx. størrelsen 10 x 10 cm. Skær tynde skriver nougat og læg ovenpå og smør det lidt jævn ud med en kniv. Put derefter smeltet mørk chokolade ovenpå, og pynt til sidst med hakkede brændte mandler. Put pladen i fryseren i en times tid, og tag den efterfølgende ud og skær den i små firkanter af ca. 2x2 cm.
  3. Tril små kugler af marcipanen, vend dem i smeltet hvid eller mørk chokolade. Placer dem på et stykke bagepapir eller madpapir, og stik en brændt mandel ned i.
  4. Lav firkanter, kugler, hjerter eller lige hvad du har lyst til ud af marcipanen. Vend dem i smeltet chokolade, stil dem på bagepapir eller madpapir, og pynt dem med lakridspulver eller krymmel.

Inspiration til andet lækkert:

Flødeboller med appelsin og brændte mandler

Chokoladebrud med nødder og skumfiduser

Ingefærcookies med kanel og lys chokolade

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger