Mandelsmør

Freaking-fucking-fantastic. Jeg er helt solgt. Mandelsmør kan sammenlignes med peanutbutter, men mandelsmør har en mere sød og cremet smag.

Ingredienser til 200 g. mandelsmørTil 2 person(er)

  • Mandler200 g
  • Salt1 knivspids
  • Foodprocesser1 stk

Fremgangsmåde

  1. Hæld mandlerne i din foodprocessor sammen med salt og kør i ca. 10-15 minutter. Skrab siderne ned når der er behov for det.

    Først bliver mandlerne til mel, så bliver de grynet og så begynder de at ligne en dej. Når de er begyndt at ligne en dej, så kører du i et par minutter endnu for den bliver mere flydende jo længere du kører. Så du kan faktisk selv bestemme hvor flydende eller tyk dit mandelsmør skal være!

    Og det kan sagtens være, at du skal køre mandlerne i foodprocessoren i mere end 15 minutter, det kommer an på mandlerne og din foodprocessor. Hav tålmodighed! Det kan også godt være, at din foodprocessor skal have en lille pause ind i mellem.

TIP: Hvis du ønsker hvidt mandelsmør, så smut mandlerne før du blender dem :) Det hvide mandelsmør er mere fint i konsistensen.

Mandelsmør kan spises på alt, med alt og overalt! På brød, på frugt, i og på pandekager, i noget bagværk, i din dressing, i din smoothie, i sovs, i dip osv. osv.

Mandelsmør kan holde sig i op til 3 mdr. i køleskabet i en lufttæt beholder.

Enjoy <3

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger