Mandelmælk

Mandelmælk er et friskt og nemt alternativ til ris-, soya- og havremælk. Proportioneringen til at lave mandelmælk, er altid 1 dl. mandler mod 3 dl. vand. Ud fra det kan du faktisk selv justere hvor meget og hvor lidt mandelmælk du vil lave. Til denne opskrift har jeg brugt 3 dl. mandler og 9 dl. vand - det giver ca. 1 liter mandelmælk.

MandelmælkTil person(er)

  • mandler 1 dl
  • vand 3 dl

Fremgangsmåde

  1. Du skal først sætte mandlerne i blød, og det kan du passende gøre over nat.
  2. Efter mandlerne har ligget i blød, skal du skylle dem med koldt vand et par gange. Dernæst blender du dem med den mængde vand du har ift. mandler (f.eks. som jeg har gjort, 3 dl. mandler og 9 dl. vand).
    Det skal blendes indtil det har en mælkehvid farve.
  3. Dernæst skal du si det. Jeg har et trix = nylonsok over en skål. Det er super nemt! Wuhu! Ellers kan du jo bruge et rent viskestykke som du lige overhælder med noget kogende vand, og ligger i et sigte over en skål, eller noget ostelærred. Men jeg er nu meget glad for min nylonsok.
    Lad mandelmælken dryppe godt af, og vrid sokken lidt så du får det hele med :)
  4. Tøm nylonsokken for mandelkød. Dette mandelkød kan du faktisk fryse ned og bruge på et senere tidspunkt, f.eks. når du skal lave paleobrød eller småkager. Du kan også brede det ud på en bageplade og bage det i ovnen på 75-100 grader i ca. en time, så har du tørt mandelmel som du kan bruge til at bage med.
  5. Hæld mandelmælken i en lufttæt beholder, og gem i køleskabet. Det kan holde sig i 3-4 dage.

Mandelmælk kan bruges til morgenmad, frokost, aftensmad, til at bage med, til at drikke fra et glas, til at lave kakao med, i din smoothie osv. osv. ;)

TIP: du kan tilsætte vanilje for lidt ekstra smag når du blender.

Vidste du at du kan komme med Mad Kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger