Luftige speltboller

Her er en opskrift på luftige speltboller som er perfekte til det hele - morgenmad, brunch, snack, aftensmad, fødselsdag, you name it. De er helt klart bedste når de lige er kommet ud af ovnen, men de er også lækre efter en tur på/i brødristeren og med et ordentlig lag smør på ;)

IngredienserTil 10-12 stk. person(er)

  • lunkent vand2½ dl
  • smør, smeltet og afkølet85 g
  • gær50 g
  • kokospalmesukker1 spsk
  • salt1½ tsk
  • øko æg1 stk
  • sigtet speltmelca. 8 dl
  • olivenolieca. ½-1 dl
  • evt. sesamfrø som topping

Fremgangsmåde

  1. Kom vandet i en skål og rør gærret ud i det.
  2. Tilsæt nu afkølet smeltet smør, sukker, æg og salt.

    Efterlad en smule smør, cirka en spsk. til, at pensle bollerne med til sidst.
  3. Ælt melet i lidt efter lidt, indtil du får en glat og smidig dej.
  4. Lad dejen hæve i minimum en halv time. Gerne et lunt sted med et viskestykke over.
  5. Tænd ovnen på 200 grader normal ovn.
  6. Når dejen har hævet i minimum en halv time, form da dejen til små kugler og placer dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller bageform beklædt med bagepapir.
  7. Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter. Gerne et lunt sted med et viskestykke over.
  8. Bag bollerne i 15-17 minutter, til toppen er gylden.
  9. Tag bollerne ud af ovnen og pensl dem med resten af det smeltede smør, og drys med fx sesamfrø.

 

foto 3 (1)

 

Opskriften kommer fra denne blog, og jeg er vild med dem! De er så nemme at lave, og smager simpelthen så godt.

Jeg har serveret dem for min mødregruppe, mine kollegaer, min familie og en masse andre – og vi er alle vilde med dem. Mums!

De gemmes bedst i en luftæt beholder, i cirka en uge.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger