Luciaboller ala Meyer

I dag er det lucia dag og derfor står den også på luciaboller. Lækre bløde boller med verdens dyreste krydderi safran.

IngredienserTil 12 person(er)

  • Safran1 g
  • Kold mælk4 dl
  • Gær50 g
  • Øko æg2 stk
  • Øko hvedemelca. 800 g
  • Havsalt15 g
  • Sukker80 g
  • Øko smør100 g
  • Tranebær til pynt

Fremgangsmåde

  1. Oplør gæren i mælken.
  2. Stød safranen i en morter og kom det op i skålen sammen med et æg, salt, sukker, smeltet smør og halvedel af melet.
  3. Kom melet i så det passer med at dejen stadig er en lille småleklistret og æld i godt og vel 10 minutter til den bliver glat og elastisk.
  4. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i 2 timer.
  5. Vend dejen ud på bordet og del den i 12 stykker.
  6. Ruld dem fingretykke og form dem som du ønsker. Jeg formede mine til omvendte s'er. :)
  7. Lad dem hæve endnu en time.
  8. Tænd ovnen på 200 grader.
  9. Pisk et æg sammen og pensl bollerne med det. Sæt tranebær i hver ende af bollen.
  10. Bag dem i 12 minutter.
  11. Nydes med rigelige mængder af smør :) Glædelig luciadag!

Opskriften er fundet hos tante sød :)

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger