low FODMAP-venlige pandekager med hindbærcoulis

Længe længe længe har jeg gået rundt med ondt og meget oppustet mave. Jeg har en mistanke om at der er noget jeg ikke kan tåle. I morgen skal jeg til lægen for at blive testet for gluten og laktose allergi. Men jeg har allerede taget sagen i egen hånd og lever lige nu på en low-fodmap kur. Jeg må sige at det har hjulpet på oppustetheden. Det er virkelig vildt. Så nu får i nogle af mine opskrifter, som måske kan inspirere dig og måske give dig en mindre oppustet mave. Her får du mine yndlings søndags pandekager. Altså mine low-FODMAP-venlig pandekager lavet af æg og banan og serveret med en hindbærcoulis. Det er yummi!

PandekagerTil 1 person(er)

 • Øko æg2 stk
 • Banan1 stk
 • Lys sirup1 tsk
 • Kanel1 knivspids
 • Salt1 knivspids

HindbærcoulisTil 1 person(er)

 • Frosne hindbær50 g
 • Vand 2-3 spsk
 • Sukker1 tsk

Fremgangsmåde

 1. Slå æggene ud i en minihakker. Bræk bananen i mindre stykker og tilsæt sirup, kanel og salt. Blend grundigt.
 2. Steg pandekagerne på panden med lidt smør. De skal ikke være større end en håndflade, da de kan være lidt porøse at vende.
 3. Imens indkoges alle ingredienserne til hindbærcoulisen. Ved høj varme behøver den ikke at koge længe. Så det burde passe med at de ca. 8-10 pandekager og hindbærcoulisen er færdige samtidig.
 4. Server din stak af pandekager med en masse hindbærcoulis. Hvis du synes der er for meget hindbærcoulis så gem det til dagen efter. For mig var det intet problem at indtage hele møget :)

Se også opskriften på low FODMAP bananpandekager med blåbærcoullis på foodsome.dk.

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger