Sprøde friterede løgringe

Der er ikke noget bedre end burger på en tømmermændsdag. Hvad der dernæst er endnu bedre er hvis man har overskud til at lave friterede løgringe til. Nøj hvor gør det godt - helt ind i tømmermændssjælen!

IngredienserTil 2-3 person(er)

  • Stort løg1 stk
  • Hvedemel3 dl
  • Bagepulver1 tsk
  • Salt1 tsk
  • Æg1 stk
  • Mælk2 ½ dl
  • Rasp2 dl
  • Olie1/2 l

Fremgangsmåde

  1. Skær løgringe af løget på ca. 7-8 millimeters tykkelse.
  2. Bland hvedemel, bagepulver, salt, æg og mælk i en skål. Kom løgringene i dejen og bland det godt så alle løgene er dækket.
  3. Kom rasp i en plastikbeholder med låg.
  4. Tag et par løgringe op af dejen og kom det i dåsen med rasp. Ryst dåsen så raspen bliver fordelt. Tag ringene op og læg dem på en tallerken. Gentag til alle løgringene har fået rasp på.
  5. Varm olien op i en lille gryde der ca. er 16 cm i diameter. Olien skal ca. gå 5-7 cm. op i gryden. Test om olien er varm ved at komme spidsen af en tændstik ned i olien. Når det syrer omkring tændstikken er olien klar.
  6. Fritér 3-4 løgringe af gangen i den varme olie. De må gerne vendes undervejs. Læg dem af på et stykke køkkenrulle og krydr med salt.
Tags:, ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger