Langtidshævede boller med birkes

Disse langtidshævede boller med birkes er helt fantastiske på et bestemt punkt. Man slipper for fedtede fingre og mel over det hele. De er så nemme at røre sammen aftenen forinden og så skal de bare formes dagen efter og et kvarter senere er der lune boller til morgenbordet.

IngredienserTil 4-8 person(er)

  • Yoghurt naturel1 dl
  • Lunkent vand3 dl
  • Gær5 g
  • Ruggryn100 g
  • Grahamsmel200 g
  • Hvedemel200 g
  • Salt1/2 tsk
  • Æg til pensling
  • Blå birkes til toppen

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt yoghurt.
  3. Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål og bland det i.
  4. Rød godt med en grydeske (YAY - ingen fedtede fingre). Der skal røres i hvert fald 10 minutter, så det kræver lidt muller og syren i armen.
  5. Kom film over og lad det hæve på køkkenbordet til dagen efter.
  6. Næste morgen: Tænd ovnen på 200 grader
  7. Fjern filmen og lav boller af dejen ved at bruge to spiseskeer. (der er altså stadig ingen fingre i dejen) Pas på du ikke presser al luften ud af bollerne når du gør det. Bollerne afsættes på en bageblade med bagepapir.
  8. Pensel bollerne med et sammenpisket æg og drys med birkes.
  9. Bag bollerne i 15-17 minutter.

Prøv også følgende boller:
Jeg-kan-nå-i-bad mysliboller med græskarkerner og tranebær
Gulerodsboller med kerner, frø og hytteost
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Ølandsboller med græskarkerner og mandler
Grove græskarkerneboller
Paleoboller

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger