Laktosefri iskage med sprød bund

Selvom man ikke kan tåle mælkesukker, er der da ingen grund til at blive snydt for en god kage. Denne laktosefri iskage med sprød bund er selvfølgelig lavet med laktosefrie produkter og smager - hvis jeg selv skal sige det - utrolig lækkert på en varm sommeraften.

IngredienserTil 8-12 person(er)

  • Æggehvider 2 stk
  • Sukker100 g
  • Mandler 100 g
  • Tofuline vaniljeis (Kan købes i Kvickly)1 l
  • Piskefløde uden laktose1/4 l
  • Mint chokolade85 g

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehviderne stive og pisk herefter sukkeret i.
  2. Hak mandlerne (de skal ikke smuttes inden) og vend dem i massen.
  3. Fyld massen i en springform og bag den i ca. 30 minutter ved 170 grader og sættes efterfølgende til afkøling.
  4. Tag vaniljeisen ud af fryseren, så den bliver blød og pisk fløden, så den bliver til flødeskum og rør dette ind i is-massen.
  5. Hak chokoladen og rør det hurtigt i massen.
  6. Is/fløde massen hældes over bunden og sættes i fryseren igen.
  7. Pynt eventuelt med ekstra hakket chokolade eller frisk frugt.

Find andre is her:
Passion og ananas ispinde
Paleo bananis i hjemmelavet chokoladeskål
Jordbæris – sorbet
Mango netarin granité
Flødeis med lakrids
Oreo-is
Mosters daim-is med Muttis twist

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger