Laktosefri chokolademousse

Laktosefri chokolademousse! Det bliver ikke bedre! Hvem siger du skal bruge fløde for at lave en perfekt mousse??

IngredienserTil 2 person(er)

  • Mørk chokolade (72% er bedst!)150 g
  • Pasteuriserede æggehvider4 bæger
  • Pasteuriserede æggeblommer 2 bæger
  • Rørsukker1 spsk

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokolade over et vandbad. Når den er smeltet så lad den køle af til en lunken temperatur.
  2. Når chokoladen er lunken røres den godt med æggeblommer i en stor skål. Pisk i hvert fald i 5-6 min.
  3. Pisk æggehviderne stive med sukker i en anden skål. Æggehviderne har fået nok, hvis du kan vende skålen på hoved uden at æggehviderne rører på sig. Der findes utrolig mange forskellige tips og råd til hvordan man pisker æggehvider til perfektion, fx at æggehviderne ikke må være køleskabskolde, men rumtemperatur, før de piskes. Og så skal de piskes på en lav hastighed i en røremaskine da den kører ensartet uden pludselige ryk. Men altså... hvis du ikke lige har tid til at lade æggehviderne stå og blive til rumtemperatur og hvis du ikke ejer en røremaskine - så fungerer kolde æggehvider og en håndmixer fint :)
  4. Vend æggehviderne forsigtigt i chokolademassen med en dejskraber - lidt af gangen, du skal ikke at smække hele æggehvidemassen i chokolademassen på én gang, fordi du skal undgå at slå luften ud af æggehviderne! Det er nemlig æggehviderne som giver chokolademoussen den dejlige "moussede"-konsistens :)
  5. Når du har vendt æggehviderne i chokolademassen, stil skålen da på køl i en en times tid og server!

TIP: du kan evt. fordele chokolademoussen i små skåle, bægre eller hvad du vil og servere det på den måde i portioner.

Chokolademoussen serveres bedst med frisk frugt og/eller bær!

TIP: for at peppe moussen lidt op, kan du tilføje et par spsk. cointreau eller appelsinsaft til chokolademassen inden du vender æggehviderne i.

OBS! For at chokolademoussen skal være laktosefri, så husk, at ikke alle 72% chokolader er fri for laktose – så husk at læse bagpå chokoladepakken hvilke ingredienser der er i.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 3 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Rikke Svar

    Er 72% chokolade laktosefrit?

  2. Rikke Svar

    Når der skal 72% chokolade i, er det vel ikke helt laktosefrit, eller??? :-)

    • Eik Skorradottir Svar

      Hej Rikke.
      Jo denne her er – der er ikke laktose i alle 72% chokolader. Blot husk at læse indholdsfortegnelsen bagpå chokoladepakken :) Jeg vil tilføje denne information nederst i teksten så andre ikke også bliver forvirrede over det.