Lakseforret med rejer, hummerhaler og asparges

Denne lakseforret er intet mindre end et hit. Jeg har fået den flere gange og jeg bliver lige overrasket hver gang, over hvor lækker en forret det er. Det bedste af det hele er at laksen kan laves dagen før, hvilket gør at der er en del mindre arbejde før gæsterne kommer.

IngredienserTil 8 person(er)

  • Frisk laks uden hoved1 kg
  • Icebergsalat1/2 stk
  • Asparges1 dåse
  • Rejer200 g
  • Hummerhaler150 g

DressingTil 8 person(er)

  • Creme Fraiche250 g
  • Mayonnaise250 g
  • Hvidvins eddike1/2 tsk
  • Dild1 bundt
  • Persille1 bundt
  • Purløg1 bundt

TilbehørTil 8 person(er)

  • Groft brød

Fremgangsmåde

  1. Dressingen laves dagen inde, da den har godt af at stå og trække smag. Persille, dild og purløg blandes med de øvrige ingredienser til dressingen og der smages til med salt og peber. Kom den i køleskabet til den skal bruges dagen efter.
  2. Laksen lægges i noget staniol og kommes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 40 minutter.
  3. Når den er kølet af smuldres den til mundrette stykker med hænderne.
  4. Salaten skæres og kommes i bunden af et ildfast fad.
  5. Kom den smuldrede laks ovenpå og hæld dressingen over.
  6. Pynt med rejer, hummerhaler og asparges. (Det kan fx lægges i striber)

På billedet er retten serveret, hvilket gør at den ser mere rodet ud end den gør når den kommer ind på fadet :)

Opskriften på denne lækre forret er fundet her.

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger