Lakrids småkager

Lækre sprøde småkager med lakrids og hvid chokolade - med lidt inspiration fra julens traditionelle jødekager.

Til 70 stk. / ca. 10 person(er)

  • Blødt smør150 g
  • Sukker170 g
  • Æg1 stk
  • Salt1 tsk
  • Lakridsrodspulver1 tsk
  • Lakridsgranulat (groft)1½ tsk
  • Hvid chokolade100 g
  • Hvedemel270 g

Evt. "topping"Til 70 stk. / ca. 10 person(er)

  • Æg1 stk
  • Sukker1 tsk
  • Lakridsgranulat1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at smøret er godt blødt, eller hak det gerne i mindre tern så går det lidt hurtigere. Bland det sammen med sukker, til en tyk masse, og tilsæt derefter ægget.
  2. Hak den hvide chokolade og tilsæt dejen, sammen med salt og lakridspulver. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt til sidst melet, og rør det hele godt sammen til en fast masse.
  4. Sæt dejen på køl i ca. 1 time, eller i fryseren i lidt kortere tid.
  5. Rul derefter dejen til en lang pølse med en diameter på ca. 5 cm, og del den evt. i 2. Pak den ind i vita wrap og put den i fryseren i ca. ½ time. Så er den meget nemmere at skære efterfølgende.
  6. Tænd ovnen på 180 grader. Tag en af rullerne ud af fryseren og skær den i tynde skiver på ca. 3 mm. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Der skulle gerne blive ca. 36 stk. pr. rulle.
  7. TIP: Hvis man er meget glad for lakrids, kan man lave en variant med lidt sukker/lakrids drys topping. Lidt ligesom jødekager - bare med lakrids istedet for kanel.

    Bland sukker og lakridsgranulat. Pensl halvdelen af småkagerne med et pisket æg, og drys derefter lidt sukker/lakrids blanding på småkagerne.
  8. Bag småkagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min, eller til de er let gyldne i kanten. Lad dem efterfølgende køle af på en bagerist.

    OBS: Når de kommer ud af ovnen er de stadig lidt bløde, men de bliver sprøde når de får lov til at køle helt af.
  9. Tag efterfølgende den anden rulle fra fryseren, og skær og bag dem, eller gem dem til en anden god gang. Så er det hurtigt lige at lave en plade småkager :)
Tags:, ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger