Madblogger udfordringen: Lakrids crème brûlée med hindbær symfoni

Jeg har taget en udfording op! Madblogger udfordringen er en hyldest til madblogger fællesskabet og er altså ikke en konkurrence i den forstand. Udfordringen lyder på at splejse to opskrifter, hvoraf den ene er fra en anden madblogger, som man får tildelt, og den anden er ens egen.

Jeg fik tildelt bloggen GOURMENSCH og har valgt at parre hans opskrift på crème brûlée med min egen Bær symfoni med lakridsråcreme. Here we go!

Hindbær symfoniTil 5 person(er)

  • Hindbær (det fungerer fint med froste)100 g
  • Sukker50 g
  • Vand1/2 dl

Lakrids crème brûléeTil 5 person(er)

  • Æggeblommer4 stk
  • Vanilje1 stang
  • Sukker60 g
  • Sødmælk1 1/4 dl
  • Piskefløde2 1/2 dl
  • Sød lakridssirup1 tsk
  • Stærk lakridssirup1 tsk
  • Rørsukker til toppen

Fremgangsmåde

  1. Først laves hindbær symfonien. Smelt sukkeret i vandet og tilsæt hindbær. Kog op og lad det køle af fordelt i 5 ramekiner.
  2. I mens laves den lækre lakrids crème brûlée. Varm fløde, mælk og vanilje (korn og stang) til lige under kogepunktet i en tykbundet gryde.
  3. Køl det ned så æggene ikke bliver til røræg når de kommer ned i blandingen :) Hellere for kold end for varm!
  4. Tænd ovnen på 125 grader.
  5. Pisk æggeblommer og sukker luftig og tilsæt lakridssirup. Jeg har købt mine hos Johan Bülow.
  6. Tilsæt den afkølede fløde og held det hele igennem en sigte. Fjern skummet der ligger sig på toppen og fordel det forsigtigt i de 5 ramekiner med den afkølede hindbær symfoni.
  7. Bag demi ovnen i 50 minutter til cremen har sat sig.
  8. Sæt crème brûléen på køl i minimum 4 timer, men gerne til dagen efter.
  9. Drys crème brûléerne med rørsukker og karamelliser med crème brûléebrænder. Vær obs på at sukkeret ikke bliver brændt, det smager ikke godt :)
  10. Sådan! Klar til servering...

Desserten fungerer rigtig godt efter min mening. Synes ofte en crème brûlée er en smule vammel, men hindbær symfonien giver et fantastisk friskt pust til den franske dessert. Og så sætter lakridsen jo bare lige prikken over i’et :)

Tak for kampen og en inspirerende madblog Jakob Nusbaum!

Tags:, , ,

Kommentér 4 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Sikke en lækker opsætning – og godt tænkt.

    Fedt at du gad lege med!

    La Cucina Nada

    • Tusind tak Nada :) Er bare glad for jeg må lege med! Tak for et godt initiativ – jeg er helt klart på næste gang igen!

  2. Pingback: Madblogger Udfordringen #2: Hørøget pulled limousine beef sous vide i spinat taco wraps paleostyle | GOURMENSCH

  3. Pingback: Madblogger Udfordringen #2 – sådan gik det! | madbloggerudfordringen