Nemme vanilje lagkagebunde

Jeg er en klar fortaler for at man laver sin lagkager selv fra bunden af. Det betyder også at bundene skal laves fra scratch - her er min favorit opskrift på super nemme og luftige vanilje lagekagebunde.

IngredienserTil 12 person(er)

  • Æggeblommer6 stk
  • Sukker200 g
  • Hvedemel140 g
  • Vaniljesukker4 tsk

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker helt hvidt og luftigt. Det tager sin tid - omkring 10 minutter.
  2. Sigt mel og vaniljesukker ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt med en dejskraber. Det er vigtigt da du ellers slår alt luften ud af bundene.
  3. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. På 4 stykker bagepapir tegnes runde cirkler af ca. 26 cm. i diameter. Jeg brugte bunden af en springform som skabelon. Vend bagepapiret om, læg det på en bageplade og kom en fjerdedel af dejen ud bagepapiret. Nu kan du forsigtigt fordele dejen ved at vippe bagepladen til dejen når ud til alle kanterne af din optegnede cirkel.
  5. Bag hver enkelt lagkagebund i 10 minutter.
Tags:, , ,

Kommentér 4 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Cecilie Svar

    Kunne ikke få det til at fungere med kun blommer – men de andre opskrifter jeg har fundet er med hele æg og det virker fint :)

    • Hej Cecilie,
      Hmm det lyder underligt. Jeg oplevede ingen problemer. Hvad gik der galt? :)

      • Cecilie Svar

        De blev ikke luftige, lige gyldig hvor længe jeg piskede :/

        • Hmm det er godt nok underligt. Jeg må lige holde øje næste gang jeg laver dem…