Kyllinge-pakker med parmaskinke og “orange”-puré

Så blev det endnu engang tid til at tømme køleskabet, og det var så denne ret der kom ud af det. Rimelig simpel (synes jeg) og stadig lækker og sund. Det er måske en fordel at man ikke er alt for fummelfingret når man skal pakkerne kyllingerne "fint ind" :)

IngredienserTil 2 person(er)

  • Kyllingefilet2 stk
  • Rødbede1 stk
  • Gulerod6 stk
  • Løg1 stk
  • Parmaskinke6 skiver
  • Peberfrugt (orange, gul eller rød)2 stk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader.
  2. Skræl, og skær rødbede og 2 af gulerødderne i flade skiver på ca. 5 cm. i længden. Skær løget i både, del det i 8 stykker (så de også bliver lidt aflange). Skær hver kyllingefilet i ca. 5 lige store stykker, også lidt aflange. Klip hvert stykke parmaskinke halvt over på langs. Læg nu kyllingestykket med en skive rødbede, gulerod og og en skive løg ovenpå, og pak det ind i et stykke parmaskinke. Bind evt. et stykke madsnor omkring for at det holder. Læg pakkerne i et fad og bag i ovnen ved ca. 190 grader i 20 min. Hvis der er grønsager til rest, lægges de blot i fadet rundt om pakkerne og bages sammen med.
  3. Tag resten af gulerødderne, skræl dem, og skær dem i mindre stykker. Rens perberfugterne og skær også dem i mindre stykker. Disse puttes i en gryde med lidt vand, salt og peber, og koges ca. 15 min. Herefter hældes vandet fra, og grønsagerne blendes med en stavblender til en puré / mos.
  4. Når kyllingepakkerne er færdige i ovnen, pilles madsnoren lige af, og så serveres de på en tallerken med resten af de bagte grønsager og lidt "orange"-puré som tilbehør / sovs.

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger