Kylling i karry med spidskål og tamari ristede mandler

For nogle år siden, da jeg arbejdede inde ved Halmtorvet, spiste jeg ret tit (læs: hele tiden) på PALÆO-biksen i Torvehallerne. Og jeg fik ret tit kylling i karry. Så nu har jeg lavet min egen version!

IngredienserTil 2 person(er)

  • kylling i strimler450 g
  • spidskål½ stk
  • løg2 stk
  • hvidløg3 fed
  • chili½-1 stk
  • kokosmælk1 dåse
  • kyllingefond2,5 - 3 dl
  • mandler1 håndfuld
  • stærk karry5 spsk
  • paprika1 spsk
  • gurkemeje1 spsk
  • salt1 spsk
  • peber1 spsk
  • tamari1 spsk
  • smør 1 spsk
  • olivenolie1 spsk

Fremgangsmåde

  1. Rist mandlerne på pande til de dufter dejligt af ristede mandler samt at de giver en 'pop'-lyd. Hæld mandlerne op i en skål og hæld tamari over og rør rundt med en ske indtil mandlerne har suget så meget tamari som muligt, og hæld så mandler ud på bagepapir og lad tørre.
  2. Varm din fond. Eller brug en suppeterning og noget varmt vand hvis du ikke har fond.
  3. Skær løg i tern og hak hvidløg og chili fint. Svits i smør og olie i en middelstor gryde.
  4. Svits kylling sammen med løg, hvidløg og chili.
  5. Tilsæt karry, paprika, gurkemeje, salt og peber og rør rundt. Lad krydderierne stege ind i kødet, og pas på, at det ikke tørrer ud. Steg kødet i krydderierne i 10-15 minutter mens du rører rundt og tilsæt fonden af og til, for at undgå, at kødet og krydderierne brænder på. Der skal være en tyk 'sovs' i bunden af gryden.
  6. Tilsæt kokosmælken. Rør rundt. Lad simre under låg i 15-20 minutter.
  7. Skær spidskålen i strimler. Skyl og lad stå og dryppe af indtil du skal bruge det.
  8. Hak de afkølede mandler groft.
  9. Smag på karrysovsen, tilsæt f.eks mere salt/peber/karry hvis du føler for det. Kog den eventuelt mere ind hvis du ønsker.
  10. Læg en håndfuld spidskål på midten af en tallerken, hæld kylling i karry over og drys de tamari ristede mandler oven på. Servér!

Mh. Den her ret smager simpelthen så godt. Hvis du godt kan lide en stærk kylling i karry, skal du blot tilføje en ekstra chili i starten og en ekstra spsk. karry ved stegning!

Min kæreste slikkede nærmest sin tallerken ren da vi havde spist, han ville dog ønske, at jeg havde serveret noget brød med som tilbehør, så han kunne have brugt det til at suge karrysovsen op med (i stedet for en ske :p) – så hvis du spiser brød, så er det mit tip til dig ;)

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger