Kringle med remonce

Min kære brormand har forsøgt at efterligne vores Famses kringle. Den bliver nok aldrig præcis som dem hun lavede, men det er satme tæt på. Og det er bare SÅ hyggeligt at blive sendt tilbage til hyggen i farmor og farfars sofaer med et tikkende Bornholmerur i baggrunden.

DejTil 10 person(er)

  • Mælk2 dl
  • Gær50 g
  • Hvedemel400 g
  • Margarine240 g

FyldTil 10 person(er)

  • Margarine150 g
  • Sukker100 g
  • Makroner100 g

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i mælken. Smelt margarinen og hæld den langsomt over i mælken. Kom melet i og bland det hele godt sammen. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en lille time.
  2. Mix alle ingredienserne til remoncen.
  3. Del dejen i to og kom "dejklatterne" direkte på en bageplade med bagepapir. Brug hænderne til at forme to kringler ud af "dejklatterne". Fordel remoncen og luk kringlen. Lad dem efterhæve i ca. en halv time.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl kringlerne med pisket æg og kom evt. hakkede mandler og perlesukker på (det glemte vi :D). Bag kringlerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, eller til de er gyldne.
Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger