Kransekage med nougat og hasselnødder – macaronsstyle

Jeg tænkte at årets kransekage skulle have en anderledes form end den plejer. Kransekagen er inspireret af en macarons udformning og fyldt med nougat og hakkede hasselnødder. Virkelig lækkert og perfekt til nytårsaften.

Ingredienser til ca. 25 stk.Til 15 person(er)

  • Marcipan325 g
  • Æggehvider150 g
  • Nougat100 g
  • Hasselnødder40 g
  • Evt. guldstøv

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Riv marcipanen og kom den i en skål.
  3. Pisk med en elpisker med dejkroge og hæld langsomt æggehviderne i (Mængden svarer til lidt over 3 bæger pasteuriserede æggehvider).
  4. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud i cirkler der svarer til en størrelse af en valnød. Prøv at undgå at lave toppe på - det bliver nemmere jo flere man laver. :)
  5. Bag dem i ovnen i ca. 15-17 minutter. De skal kun lige blive lysebrune i kanterne før de er færdige.
  6. Lad dem køle helt af mens du rister hasselnødderne i ca. 10 minutter i ovnen og smelter nougaten over et vandbad.
  7. Rul skallen af hasselnødderne, blend dem fint og bland det med nougaten.
  8. Match alle bundene to og to så de har nogenlunde den samme størrelse og vend den ene af dem.
  9. Kom nougaten i en sprøjtepose og sprøjt det på de bunde der er vendt om.
  10. Kom toppen på, pynt evt. med lidt guldstøv og sæt dem på køl indtil de skal spises :)

Rigtig godt nytår og tak for et dejligt 2013 med masser af lækker mad!!

//Anja

Tags:, , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger