Sund snickerskage

Jeg er altid på udkig efter en opskrift på kage eller andet sødt, som ikke er sprængfyldt med fx sukker, gluten eller laktose. Her har jeg fundet en opskrift på en sund snickerskage! Jeg er er helt vild med den!

Dadel-lakrids konfekt

Jeg fik nogle lækre stykker konfekt hjemme hos min forældre, men jeg fik ikke opskriften (det var nogle de havde fået af en gammel nabo). Så derfor måtte jeg selv igang med at eksperimentere - for de smagte virkelig godt! Jeg ramte dog ikke helt plet, men jeg synes selv at min version også er utrolig velsmagende og uimodståelig :) Og så er de en smule sunde, hvilket jo heller ikke gør noget ;)

Marcipan konfekt med brændte mandler

En hyggelig weekend i december er god at bruge på at lave lidt lækker konfekt. Jeg valgte at lade kreativiteten få frit spil, og ud af nogle få enkle ingredienser lavede jeg en lækker, blandet konfekt tallerken. Denne opskrift skal mest ses som inspiration til dit eget lækre konfekt fad.

Flødeboller med appelsin og brændte mandler

Årh de er gode de her flødeboller. De har en frisk smag af appelsin, en crunchy bund af marcipan og brændte mandler, og et lækkert knækkende overtræk af mørk chokolade. De er et must try hvis du er en vaske ægte juleelsker. :) Hvis du ikke har en opskrift på brændte mandler kan du finde den her. Inspirationen til disse lækkerheder er fundet hos den evigt kreative Chocolat. Tjek endelig hendes blog ud. Man kan kun blive inspireret af den.

Havregrynskugler

Når det er december måned laver vi virkelig mange havregrynskugler i vores lille familie. Der er kun EN opskrift der dur - og det er Muttis. MUMS!

Chiagrød med chokolade

Chiagrød med chokolade er en dejlig måde at starte dagen på, selvom man skulle tro at den var syndig er den det overhovedet ikke. Chiafrø er de ultimative super frø! To skefulde af disse små frø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. Flet dem ind i kosten – morgen, middag og aften. Spis chiafrø rå, hele eller knust. Lad dem spire på samme måde som karse, og put dem oven på din mad. Spiser du dem rå, er de gode at blande med tørrede frugter og som drys på morgenmad eller grønsager. Put dem også i dejen, når du bager. Endelig kan du blande 1 spsk. i et glas saft eller juice. Der er mange måder at spise chiafrø på, og her har du en opskrift på en chokoladegrød!

Hvid chokoladetrøfler med hindbær

Super lækre trøfler som har en sød smag af vanilje og et syrligt touch af hindbær. Det er den perfekte kombination efter min mening. Chokoladen jeg har brugt er fra Seed and Bean, hvilket er chokoladenydelse med stort C :D

Nariyal Burfi aka. indisk kokos-karamel

Med lidt inspiration fra forskellige opskrifter på denne indiske konfekt, har jeg lavet min egen version af indisk kokos karamel, også kaldet noget i stil med Nariyal Burfi (eller Barfi). Det er en meget sød konfekt, hvilket vist er meget generelt for indisk slik.

Nougat toppe med hasselnødder

Hvis der er noget jeg elsker ved julen er det nougat. Her er nougaten forenet med lækre hasselnødder og lys chokolade. De smager fantastisk sammen med en kop kaffe eller et glas mælk.

Marcipan smørrebrød

Jeg husker at min farmor altid lavede disse omkring jul, og nu har jeg altså forsøgt at gøre hende kunsten efter. Det var ikke helt nemt må jeg erkende, men meget hyggeligt og sjovt alligevel :)

Jule myslikager

Lækre og sprøde myslikager med chokolade og et strejf af kanel. Et super godt alternativ til den klassiske chokolade/cornflakeskage :)

Orangetrøfler

For mig består en stor del af julen af clementiner. Derfor har jeg lavet disse lækre orangetrøfler med skal af clementiner. Nomnomnom!

Paleo Pebernødder

Jeg elsker julekrydderierne, og fik lyst til pebernødder. Jeg er ikke særlig glad for "normale" pebernødder, så jeg kastede mig ud i at google opskrifter på paleo pebernødder og fandt så ud af, at der ikke er noget engelsk ord over for pebernødder, andet end "small christmas cookies". Men altså, jeg endte da med en opskrift som jeg selv synes er ret god.

Hvide lakridsmåner

Denne opskrift på marcipankonfekt med hvid chokolade og lakridspulver, er en jeg selv har fundet på, og som er meget nem til når man lige er lidt lækkersulten efter noget konfekt, eller skal bruge noget nemt og lækkert at byde sine gæster.

Paleo chokolademuffins

Jeg indrømmer gerne, at jeg spiser de her muffins til morgenmad. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor: kakaobønnen indeholder noget der hedder flavonoider. Flavonoider menes at have positive helbredseffekter, så som at styrke immunsystemet og beskytte kredsløbet samt beskytte mod sygdomme som for eksempel kræft og hjerte-kar sygdomme. Så, kom i gang med at bage de her muffins. En om dagen holder lægen af vejen (noget i den stil..)!

Dadelmasse

Dadelmasse bliver også kaldt dadelpuré og dadelmos. I bund og grund, er det et naturlig sødemiddel. Jeg bruger det f.eks. når jeg bager, til varm kakao eller til at lave paleo 'slik'.

Påskeæg med knas

Her kommer lidt mere påske lir fra Mad Kollektivet. Her er en lækker opskrift på marcipanæg med små stykker af hasselnødder vendt i karamel og nougat.

Påskeæg med skumfiduser

Måske en smule amerikansk men ikke desto mindre smager de godt og har smukke påske farver. En hyggelig lille beskæftigelse for en børnefamilie. De er helt klart til folk der godt kan lide søde sager - men hvem kan ikke det her i påsken? :)