Koldhævede 5-kornsboller

Endnu en bagværk fra mig. Jeg synes at disse 5-kornsboller er så gode, at de hitter min topliste over opskrifter ligenu. Det er helt klart også en opskrift der kommer med i puljen over de opskrifter jeg skal lave til Isabellas navngivningsfest!

IngredienserTil 12 stk. person(er)

  • Hvedemel250 g
  • Durummel300 g
  • Koldt vand4,5 dl
  • Gær25 g
  • Salt0,5 spsk
  • Rapsolie2 spsk
  • 5-korns blanding1 dl

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ind i det kolde vand. Tilsæt olie, 5-korns blandingen og salt. Bland det hele godt sammen.
  2. Kom melet i og rør det hele rundt, f.eks. i en dej maskine, indtil dejen er jævn.
  3. Kom dejen ned i en frysepose og stil den i køleskabet natten over. Husk at sætte en knude så langt ud på spidsen af posen som muligt da dejen skal have plads til at hæve sig på.
  4. Tag posen ud dagen efter, klip et lille hul i en af enderne på posen og sprøjt dejen ud i små klatter på en bradepande med bagepapir.
  5. Sæt bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 18-20 minutter.

Hvis du laver bollerne i en frysepose, kan det være lidt svært at få resterne af dejen ud. Men det er en meget god og ren måde at sprøjte dem ud p åbagepapiret. Næste gang vil jeg dog nok prøve at lave dem i en skål og bruge ske i stedet.

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger