Kød og kikærte symfoni

I går havde jeg besøg af min kære svigerinde Eik, så derfor stod den på kød med kød på. Denne ret er super lækker og helt klart ventetiden værd. Det kræver at du ligger inde med en stegeso eller lignende.

IngredienserTil person(er)

  • Hel økologisk kylling skåret i 10 stykker1 stk
  • Bacon200 g
  • Cocktailpølser200 g
  • Mørk øl500 ml
  • Gulerødder6 stk
  • Løg4 stk
  • Hvidløg4 stk
  • Frisk chili1 stk
  • Udblødte kikærter400 g
  • Fond4 dl
  • Honning3 spsk
  • Æbleedike1 dl
  • Rosmarin
  • Krydderurter til pynt

Fremgangsmåde

  1. Start med at brune den udskåret kylling i lidt olie og læg stykkerne op i den kolde stegeso.
  2. Gør det samme, først med bacon, så pølser og slutteligt alle grøntsagerne.
  3. Hæld de udblødte kikærter over kød og grøntsager og kom øl, honning, æbleeddike og fond på så det næsten når op til kanten.
  4. Pynt med rosmarin.
  5. Stegesoen kommes i en kold ovn, som derefter sættes til 140 grader. Her skal retten stå og simre i et par timer før der er klar til servering.
  6. Anret i en skål og sørg for der kommer væde med - det smager himmelsk.
  7. Tag skindet af kyllingen og riv det over retten.
  8. Drys til sidst med persille eller andre krydderurter.
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger