Sommeren byder på lækre søde og blodrøde kirsebær. Derfor er det også nu de skal spises - hvis ikke friske så i maden. Her har jeg lavet lækre og saftige kirsebærmuffins med et twist af kokos og ingefær. De smager dejligt og kan holde sig en uge i køleren.

IngredienserTil 6-12 person(er)
- Kirsebær med sten250 g
- Blødt smør100 g
- Rørsukker200 g
- Æg3 stk
- Viniljepulver1/2 tsk
- Hvedemel100 g
- Kokosmel50 g
- Ingefær1 x 2 cm cm
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skyl kirsebærene, fjern stene og skær dem i kvarte.
- Pisk sukker og smør godt sammen til det bliver lyst og luftigt. det kan godt tage en 5 minutters tid.
- Rør et æg i ad gangen. Det er vigtigt at dejen optager ægget før du tilsætter det næste. Ellers vil dejen skille.
- Tilsæt vaniljepulver, hvedemel og kokosmel, og rør det grunddigt sammen.
- Til sidst vendes fint revet ingefær og kirsebærene i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme. Dejen hæver ikke så meget så du kan godt fylde dem næsten helt op. Mine muffinsforme var de normale som er ca. 3 cm. høje. Har du nogle som er højere får du færre muffins og skal derfor også justere på bagetiden.
- Bag i midten af ovnen i ca. 25 minutter til de er sprøde og gyldne på toppen. Igen er bagetiden afhængig af størrelsen af dine muffins. Tjek derfor løbende om dejen hænger fast i din kniv når du stikker den ned i midten af en muffin.