Kirsebærmuffins med kokos og ingefær

Sommeren byder på lækre søde og blodrøde kirsebær. Derfor er det også nu de skal spises - hvis ikke friske så i maden. Her har jeg lavet lækre og saftige kirsebærmuffins med et twist af kokos og ingefær. De smager dejligt og kan holde sig en uge i køleren.

IngredienserTil 6-12 person(er)

  • Kirsebær med sten250 g
  • Blødt smør100 g
  • Rørsukker200 g
  • Æg3 stk
  • Viniljepulver1/2 tsk
  • Hvedemel100 g
  • Kokosmel50 g
  • Ingefær1 x 2 cm cm

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skyl kirsebærene, fjern stene og skær dem i kvarte.
  3. Pisk sukker og smør godt sammen til det bliver lyst og luftigt. det kan godt tage en 5 minutters tid.
  4. Rør et æg i ad gangen. Det er vigtigt at dejen optager ægget før du tilsætter det næste. Ellers vil dejen skille.
  5. Tilsæt vaniljepulver, hvedemel og kokosmel, og rør det grunddigt sammen.
  6. Til sidst vendes fint revet ingefær og kirsebærene i dejen.
  7. Fordel dejen i muffinsforme. Dejen hæver ikke så meget så du kan godt fylde dem næsten helt op. Mine muffinsforme var de normale som er ca. 3 cm. høje. Har du nogle som er højere får du færre muffins og skal derfor også justere på bagetiden.
  8. Bag i midten af ovnen i ca. 25 minutter til de er sprøde og gyldne på toppen. Igen er bagetiden afhængig af størrelsen af dine muffins. Tjek derfor løbende om dejen hænger fast i din kniv når du stikker den ned i midten af en muffin.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger