Kirsebær og vaniljekage

Får du gæster til advent, kan du overraske dem med denne smukke kirsebærkage med vanilje buttercream. Man bliver glad både af spise og se kagen. Vi får en del kirsebær indenbors til jul, men hvorfor ikke bruge dem på en lidt anderledes måde?

Kirsebær kageTil 6 person(er)

  • Mel110 g
  • Flormelis70 g
  • Smør60 g
  • Bagepulver1 tsk
  • Kirsebær fra flaske140 g
  • Mælk0,6 dl
  • Kirsebærsauce0,6 dl
  • Æggehvider2 stk
  • Mandel ekstrakt1 tsk
  • Rød farveefter ønske
  • Sølvkuglertil pynt

Vanilje ButtercreamTil 6 person(er)

  • Æggehvider5 stk
  • Sukker225 g
  • Smør (stuetemp.)350 g
  • Vanilje ekstrakt3 tsk
  • Ice blue pastafarveefter ønske
  • Mint green pastafarveefter ønske

Fremgangsmåde

  1. Kage: Pisk smør og sukker sammen i en skål indtil den får cremet konsistens. I en separat skål, bland mel, salt og bagepulver sammen. Tilsæt mælk, kirsebærsaft og mandel ekstrakt og bland den sammen, til den har en klistrenden dej konsistens.

  2. Hak kirsebærrene groft og kom dem i en lille skål og drys dem lidt med mel og bland det til melet er helt absorberet. Det er okay hvis kirsebærrene stadig er lidt våde. Kom melblandingen og kirsebærrene i smør og sukker skålen og bland det hele godt sammen. Tilsæt rød frugtfarve, hvis det ønskes.
  3. Pisk æggehviderne hel stift og vend det i dejen. Smør en 15 cm rund form og hæld dejen i denne. Sæt kagen i en 170 graders forvarmet ovn og bag den ca. 50-60 minutter.
  4. Vaniljecreme: Sæt en gryde fyldt 1/3 med vand på en varm kogeplade og lad det simre.
    Pisk æggehvider, sukker og salt i en stor metal skål og stil den over den simrende vand og pisk indtil blandingen er varm at røre ved, og sukkeret er opløst.
  5. Stil nu skålen i røremaskinen og pisk den først på lav hastighed i 2 minutter og derefter på høj hastighed indtil blandingen er fluffy og danner toppe.
  6. Skift nu piskeriset ud med et paragaj hoved (et hoved der tilhører KitchenAid maskinerne, hvis du ikke har denne er det en Flat Beater, eller et fladt piskeris du skal bruge) og rør det hele rundt imens du tilsætter lidt smør af gangen. Det er vigtigt at smørret har stuetemperatur inden du tilsætter det, da det ellers vil danne klumper i cremen.
  7. Tilsæt vanilje ekstrakt. Del cremen i to og farv den ene del med frugtfarve eller pastafarve, hvis det ønskes. Jeg brugte "ice blue" og "mint green" i cremen for at opnå denne lyse turkisfarve. Kom den resterende hvide creme i en pose hvor du kan sprøjte den på kagen med det tyl du vil.
  8. Pynt: Efter du har kølet kagen, del den i to og smør den ene halvdel med den grønne creme og sæt den anden halvdel af kagen ovenpå. Smør hele kagen op med den grønne creme og sprøjt f.eks små blomster på toppen af kagen og evt. en i midten - alt efter hvilken tyl du ønsker at bruge. Sæt evt. små sølvkugler rundt om den midterste blomst.

kirsebærvaniljekage1

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger