Kirsebær og chokolade kage

Jeg kan kun sige én ting om denne kage: den smager virkelig godt og smelter på tungen. Jeg har valgt at farve kagecremen med lidt rød farve, ønsker du den i en anden farve tilsætter du blot denne, eller du kan lade være og have den hvid - sæt dit eget touch på den!

IngredienserTil 6-8 personer person(er)

  • Mel170 g
  • Flormelis110 g
  • Bagepulver2 tsk
  • Salt0.5 tsk
  • Smør125 g
  • Æg1 stk
  • Mælk1,25 dl
  • Vanilje ekstrakt1 tsk
  • Kirsebærsauce150 g
  • Chokoladeflager30 g

KagecremeTil 6-8 personer person(er)

  • Flødeost200 g
  • Piskefløde5 dl
  • Smør125 g
  • Vanilje ekstrakt0.5 tsk
  • Rom ekstrakt1 tsk
  • Mandel ekstrakt1 tsk
  • Rød farveefter ønske

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt mel, flormelis, bagepulver og salt i en skål og rør det rundt i en røremaskine. Tilsæt smørret i klumper imens maskinen kører. Lad det køre indtil smørret er smuldret ind i melblandingen.
  2. Tilsæt nu æg, og hæld mælken imens maskinen blander det hele godt sammen. Tilsæt så vaniljeekstrakt.
  3. Tilsæt nu kirsebærsaue og chokoladeflager, og bland det på høj hastighed.
  4. Hæld dejen i en smurt 15 cm rund form og bag den i en 180 graders forvarmet ovn i ca. 40-45 minutter. Lad kagen køle af imens du laver kagecremen.
  5. Kagecreme: Kom flødeosten i en røremaskine sammen med vanilje, rom og mandel ekstrakt. Rør det rundt indtil flødeosten er cremet. Tilsæt nu flormelis og rør det rundt indtil det er opløst. Hvis du vil bruge farve i cremen, skal du tilsætte f.eks. 1 tsk. rød farve i blandingen og røre videre rundt.
  6. Pisk piskefløden stiv, og hvis du vil bruge farve i cremen, skal du også komme f.eks. 1 tsk. rød farve i den imens du pisker.
  7. Rør nu piskefløden grundig rundt i flødeost- og flormelisblandingen. Sæt den i køleskabet i ca. 15-20 minutter før brug.
  8. Skær kagen i tre dele. Start så med en kagebund og så creme, så kagebund og så creme osv. Smør kagen ind med resten af cremen og stil den i køleskabet i 15 minutter.
  9. Tag kagen ud og smør evt. mere creme på kagen indtil du ikke kan se kagebundene på siderne længere. Du kan også lave den lidt pjusket ved at tag en paletkniv og "prikke" på cremen.
Tags:, , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger